WOZ bezwaar Molenaarsgraaf

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je rond januari, februari en maart de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een schatting van de waarde van jouw huis. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de verplichte OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Molenaarsgraaf? Op deze pagina bieden wij meer informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Molenlanden raamt ieder jaar de waarde van onroerende zaken.
 • Aan de hand van deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden dit goed in de gaten te houden zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ niet klopt dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Molenaarsgraaf 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In deze tabel tref je een indicatie van de gemiddelde woonlasten in Molenaarsgraaf op basis van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina is er meer info te vinden over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2973
Netnummer0184 (+31184)
Gemiddelde WOZ-waarde€286.000
OZB-tarief woningen0,1042%
Gemiddeld betaalde OZB€297
Rioolheffing€222
Afvalstoffenheffing€296
Totale woonlasten€792
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Molenaarsgraaf.

Kostenberekening: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Molenlanden. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €244.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €244.000 x 0,1042% = €254.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Molenaarsgraaf? Dan kan je formeel bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In onderstaande stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Molenaarsgraaf ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je rond januari, februari en maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te achterhalen of het al bekend is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beknopte taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Molenaarsgraaf. Let op: vaak moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze documentatie draagt bij aan de berekening van de waardebepaling.

 3. Controle woningwaarde

  Check of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar 1 of meer vergelijkbare woningen. Check of deze gebouwen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het maken van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een alternatieve taxatie. Daarvoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket. Daar is iedere openbare woning op te zoeken. Je treft hier ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het persoonlijke taxatieverslag is te vinden hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de onderstaande lijst vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€286.0003,6%
2019€276.000
2018
2017
2016
2015
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Molenlanden.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-molenaarsgraaf-2973

Woningtaxatie in Molenaarsgraaf

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Het bezwaarschrift WOZ Molenaarsgraaf kan je het beste ondersteunen met een erkend taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om gelijk te krijgen. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Molenaarsgraaf is ongeveer €190. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Soms heb je recht op een vergoeding, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Een taxateur in de regio zoeken
In deze tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Molenaarsgraaf die professionele hulp bieden bij een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Bleskensgraaf, Oud-Alblas, Waal, Langerak en Nieuwpoort.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een object op 1 januari 2023 en wordt bepaald door thema’s zoals: onderhoudsniveau, bouwjaar, oppervlakte, ligging, type woning, bijgebouwen en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Molenaarsgraaf. In die rapportage lees je de huidige woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. De beschikking speelt ook een rol bij de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wanneer is er de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Heb jij zelf een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (gereed in februari). In deze aanslag staat als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1042% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Molenaarsgraaf. Een gemiddelde woning betaalt €297.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt gecalculeerd op basis van openbare data. Er wordt ingezoomd op aspecten als: waar staat de woning, grondoppervlakte van het perceel, het soort woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving dichtbij jouw woning. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de juiste woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Als je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je downloaden bij de gemeente (www.molenlanden.nl). In dit PDF-bestand zijn allerlei zaken zoals: oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, grootte van het pand, bouwjaar, kadastrale gegevens, adresgegevens. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van prijzen van nabije woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Molenaarsgraaf?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een periode van 6 weken na de datum van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en analyseer of de referentiewoningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente, inclusief argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je denkt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde wordt verminderd. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Vergeet niet: wil je jouw woning te koop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Investeerders letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Molenaarsgraaf maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie