WOZ bezwaar Haarlemmermeer

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. A.d.h.v. de woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de verplichte OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Haarlemmermeer? Op wozwaardespecialist.nl lees je praktische info over hoe dit werkt.

 • De gemeente Haarlemmermeer raamt ieder jaar de marktwaarde van het woonhuis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is zeer belangrijk hier goed naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij bezwaar maken bij gemeente. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Haarlemmermeer 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In deze tabel vind je een indicatie van de gemiddelde woonlasten in Haarlemmermeer (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal vind je ook meer informatie over Marktwaarde woning.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2151
Netnummer0252 (+31252)
Gemiddelde WOZ-waarde€340.000
OZB-tarief woningen0,0848%
Gemiddeld betaalde OZB€288
Rioolheffing€132
Afvalstoffenheffing€339
Totale woonlasten€759
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Haarlemmermeer.

Berekening: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Haarlemmermeer. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €257.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €257.000 x 0,0848% = €218.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start met de gratis check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Haarlemmermeer? Dan kan je formeel bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In ons handige stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Haarlemmermeer aangevlogen dient te worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te bekijken of de WOZ al geregistreerd staat. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het gestandaardiseerde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Haarlemmermeer. Gewoonlijk is een DigiD account vereist. Dit rapport bevat kenmerken die van belang zijn voor de WOZ-waarde.

 3. Analyseer verkoopprijs

  Check of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen. Evalueer of deze woonruimtes inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dat kan voorkomen doordat ze groter zijn of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Maak bezwaar

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een alternatieve taxatie. Hiervoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket van de overheid. Via die zoekmachine zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je treft hier ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het samengestelde taxatierapport staat hoe deze waarde zijn afgeleid. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. Hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€340.00013,7%
2019€299.0009,5%
2018€273.0006,6%
2017€256.0002,8%
2016€249.0002,0%
2015€244.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Haarlemmermeer.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-haarlemmermeer-2151

Woningtaxatie in Haarlemmermeer

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Haarlemmermeer kan je nog sterker maken met een deskundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Haarlemmermeer ligt zo rond de €195. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ aangepast? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (tot een max. van €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de volgende tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Haarlemmermeer die jouw kunnen ondersteunen bij een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Of klik door voor vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Heemstede, Bloemendaal, Zandvoort, Haarlem en Velsen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. factoren zoals: bijgebouwen, type woning, grootte, ligging, onderhoudsniveau, oppervlakte en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Haarlemmermeer. In deze gemeentelijke beschikking check je de huidige woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (gereed in februari). Daar tref je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,0848% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Haarlemmermeer. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €288.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt opgesteld door middel van een speciaal model. Hiervoor gebruiken ze onderdelen als: plek van de woning, de oppervlakte, onderhoudstoestand en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de regio. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van erkende woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Indien je het aanslagbiljet hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je downloaden via de online omgeving van de gemeente (www.haarlemmermeer.nl). In het taxatieverslag vermelden ze relevante details zoals: adresgegevens, type object, grootte van het pand, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag vind je daarbij ook transactiecijfers van vergelijkbare huizen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Haarlemmermeer?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 45 dagen na dagtekening van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en vergelijk of de aangehaalde huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je kunt aantonen dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de gemeente de waarde bijstelt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Let op: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je goed nadenken. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Haarlemmermeer maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

 • WOZ bezwaar Rozenburg
 • WOZ bezwaar Boesingheliede
 • WOZ bezwaar Beinsdorp
 • WOZ bezwaar Nieuw-Vennep
 • WOZ bezwaar Burgerveen
 • WOZ bezwaar Leimuiderbrug
 • WOZ bezwaar Weteringbrug
 • WOZ bezwaar Abbenes
 • WOZ bezwaar Buitenkaag
 • WOZ bezwaar Lisserbroek
 • WOZ bezwaar Spaarndam
 • WOZ bezwaar Haarlemmerliede
 • WOZ bezwaar Spaarnwoude
 • WOZ bezwaar Hoofddorp
 • WOZ bezwaar Zwaanshoek
 • WOZ bezwaar Vijfhuizen
 • WOZ bezwaar Cruquius
 • WOZ bezwaar Rijsenhout
 • WOZ bezwaar Aalsmeerderbrug
 • WOZ bezwaar Oude Meer
 • WOZ bezwaar Schiphol
 • WOZ bezwaar Schiphol-Rijk
 • WOZ bezwaar Zwanenburg
 • WOZ bezwaar Halfweg
 • WOZ bezwaar Badhoevedorp
 • WOZ bezwaar Lijnden
 • Plaats een reactie