WOZ bezwaar Rozenburg

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Onder WOZ verstaan we: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Middels deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de standaard OZB maar ook het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Rozenburg? Op deze website vertellen we je precies de regelgeving.

 • De gemeente Haarlemmermeer calculeert jaarlijks de verkoopprijs van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is verstandig om dit te checken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je bezwaar aantekenen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Rozenburg 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de onderstaande tabel verschaffen we duidelijke info over de huidige woonlasten in Rozenburg (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op dit platform tref je ook handige informatie over WOZ-waarde FAQ.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode3180
Netnummer0297 (+31297)
Gemiddelde WOZ-waarde€340.000
OZB-tarief woningen0,0848%
Gemiddeld betaalde OZB€288
Rioolheffing€132
Afvalstoffenheffing€339
Totale woonlasten€759
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Rozenburg.

Rekenvoorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Haarlemmermeer. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €254.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 254.000 x 0,0848% = €215.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Rozenburg? Dan kan je formeel bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In ons handige stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Rozenburg werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. De beschikking bekijken

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te checken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het opgestelde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Rozenburg. Over het algemeen moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit stuk is de basis van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Beoordeling woningwaarde

  Evalueer of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Ga na of deze objecten in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze een gunstige ligging hebben of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een professionele woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Dikwijls kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om te beslissen. Ben je het oneens? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde inzien

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via wozwaardeloket.nl. Op dit platform is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je bekijkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het opgestelde taxatieverslag is te vinden hoe deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de tabel hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€340.00013,7%
2019€299.0009,5%
2018€273.0006,6%
2017€256.0002,8%
2016€249.0002,0%
2015€244.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Haarlemmermeer.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-rozenburg-3180

Woningtaxatie in Rozenburg

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Rozenburg kan je het beste ondersteunen met een vakkundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een uitstekend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente aangeeft. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Rozenburg ligt om en nabij de €200. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Vind en vergelijk taxateurs
In de bijgaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Rozenburg die je mogelijk kunnen helpen met een officieel taxatierapport om de WOZ aan te passen. Check ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Poortugaal, Rotterdam-Albrandswaard, Rhoon, Maasland en Hoek van Holland.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderdelen als: grootte, oppervlakte, ligging, onderhoudsniveau, bouwjaar, bijgebouwen en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Rozenburg. Op dit aanslagbiljet staan de geregistreerde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. De beschikking speelt ook een rol bij de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Ben jij de bezitter dan een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verzonden rond februari). Je treft hierin het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0848% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Rozenburg. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €288.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt opgesteld aan de hand van een speciaal model. Zo wordt er gekeken naar aspecten zoals: ligging van het perceel, hoe groot de woning is (oppervlakte), bouwjaar en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn rondom je huis. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor erkende woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Wanneer je een WOZ-beschikking hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Dit document vind je bij de gemeente (www.haarlemmermeer.nl). In het taxatierapport beschrijven ze actuele gegeven als: oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, kadastrale gegevens, adresgegevens, type object, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook prijzen van soortgelijke woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Rozenburg?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een periode van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en analyseer of deze huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je vermoedt de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Opmerking: ga je jouw woning verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Investeerders kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Rozenburg kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie