WOZ bezwaar Bloemendaal

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een geschatte marktprijs van een woning. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de verplichte OZB maar ook het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Bloemendaal? Hier vertellen we je precies welke opties je hebt.

 • De gemeente Bloemendaal maakt elk jaar een schatting van de marktprijs van een gebouw.
 • Op basis van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is zeer belangrijk deze aanslag goed door te nemen zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar aantekenen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Bloemendaal 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de onderstaande tabel verstrekken we een kostenraming van de gemiddelde woonlasten in Bloemendaal (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Eveneens kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2061
Netnummer023 (+3123)
Gemiddelde WOZ-waarde€755.000
OZB-tarief woningen0,1081%
Gemiddeld betaalde OZB€815
Rioolheffing€247
Afvalstoffenheffing€377
Totale woonlasten€1440
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Bloemendaal.

Voorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Bloemendaal. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €239.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 239.000 x 0,1081% = €258.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Bloemendaal? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het volgende stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Bloemendaal nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of het al bekend is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Bloemendaal. Over het algemeen kan dit alleen met DigiD. Dit stuk is de basis van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Controle woningwaarde

  Controleer of de waarde correct is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan 1 of meer vergelijkbare woningen. Evalueer of deze woonobjecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dit komt doorgaans doordat ze een beter uitzicht hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je zo snel mogelijk doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een uitgebreide taxatie. Om je snel op te weg te helpen adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Dikwijls bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze kan je eenvoudig opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Op dit platform vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je checkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het persoonlijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In deze tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€755.0008,5%
2019€696.0009,1%
2018€638.0008,5%
2017€588.0006,1%
2016€554.0004,1%
2015€532.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Bloemendaal.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-bloemendaal-2061

Woningtaxatie in Bloemendaal

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Bloemendaal kan je extra kracht bijzetten met een vakkundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een uitstekend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Bloemendaal komt gemiddeld uit rond de €190. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, deze is maximaal €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In de tabel hieronder check je taxateurs en makelaars in Bloemendaal die je mogelijk willen helpen aan een taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Zandvoort, Haarlem, Velsen, Heemskerk en Beverwijk.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk woonobject krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar thema’s zoals: onderhoudsniveau, oppervlakte, type woning, bijgebouwen, bouwjaar, grootte en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat is een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Bloemendaal. In deze documenten vind je de verwachte woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Heb jij zelf een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verstuurd in februari). In deze aanslag staat onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1081% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Bloemendaal. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €815.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt opgesteld a.d.h.v. beschikbare gegevens. Zo wordt er gekeken naar feiten zoals: de ligging van de woning, hoe groot de woning is (oppervlakte), type woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de nabije omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van actuele woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Als je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je inzien in het WOZ-loket van de gemeente (www.bloemendaal.nl). In dit document zijn diverse zaken opgenomen zoals: type object, adresgegevens, bijgebouwen, bouwjaar, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel. In het taxatieverslag vind je tevens koopsommen van vergelijkbare woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Bloemendaal?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een periode van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en weeg af of de getoonde woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente inclusief onderbouwing. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je denkt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Disclaimer: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan spelen er meer belangen. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Bloemendaal zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

 • WOZ bezwaar Overveen
 • WOZ bezwaar Aerdenhout
 • WOZ bezwaar Vogelenzang
 • WOZ bezwaar Bennebroek
 • Plaats een reactie