WOZ bezwaar Burgerveen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld is de gemeente instaat heffingen op te leggen Zoals de jaarlijkse OZB maar ook het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Burgerveen? Hier praten we je bij over de regelgeving.

 • De gemeente Haarlemmermeer beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van een object.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • We raden altijd aan om hier goed naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Burgerveen 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In het schema hieronder geven we verschillende gegevens van de verschillende woonlasten in Burgerveen waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op deze website tref je ook handige informatie over Nadeel lage WOZ-waarde.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2154
Netnummer0172 (+31172)
Gemiddelde WOZ-waarde€340.000
OZB-tarief woningen0,0848%
Gemiddeld betaalde OZB€288
Rioolheffing€132
Afvalstoffenheffing€339
Totale woonlasten€759
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Burgerveen.

Rekenvoorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Haarlemmermeer. De WOZ-waarde is vastgesteld op €232.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 232.000 x 0,0848% = €197.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de gratis check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Burgerveen? Je kunt dan bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Burgerveen werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je aan het begin van elk jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of het al bekend is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het samengestelde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Burgerveen. Vermoedelijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit stuk ligt ten grondslag aan de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Beoordeling marktwaarde

  Ga naar of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Ga na of deze huizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze een beter uitzicht hebben of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een onderbouwd taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. In sommige gevallen bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om te beslissen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via website van het WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie kun je elke woning opzoeken. Je checkt hier bovendien de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd is in te zien op basis waarvan deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€340.00013,7%
2019€299.0009,5%
2018€273.0006,6%
2017€256.0002,8%
2016€249.0002,0%
2015€244.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Haarlemmermeer.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-burgerveen-2154

Woningtaxatie in Burgerveen

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Burgerveen zal een stuk overtuigender zijn met een uitgebreid taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente aangeeft. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Burgerveen ligt zo rond de €205. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, echter tot maximaal €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In de onderstaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Burgerveen die je mogelijk willen helpen aan een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Nieuw-Vennep, Beinsdorp, Boesingheliede, Cruquius en Vijfhuizen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van factoren als: onderhoudsniveau, bouwjaar, bijgebouwen, oppervlakte, grootte, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat is een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Burgerveen. In deze documenten bekijk je een indicatie van de woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je gebruikt ze ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Heb jij een woning in bezit? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Je treft hierin de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,0848% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Burgerveen. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €288.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt bepaald aan de hand van openbare data. De gemeente verwerkt feiten als: waar staat de woning, oppervlakte van de kavel, onderhoudstoestand en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de buurt. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de juiste woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Dit document vind je via de online omgeving van de gemeente (www.haarlemmermeer.nl). In het taxatieverslag krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bouwjaar, type object, adresgegevens, grootte van het pand, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel. In het taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopprijzen van referentieobjecten die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Burgerveen?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en beoordeel of de referentiewoningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Aandachtspunt: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je een goede afweging maken. Huizenzoekers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Burgerveen heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie