WOZ bezwaar Haarlemmerliede

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je in het eerste kwartaal van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een prijsverwachting van de waarde van een huis. A.d.h.v. de woningwaarde worden diverse belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Haarlemmerliede? Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over welke opties je hebt.

 • De gemeente Haarlemmermeer maakt elk jaar een schatting van de waarde van onroerende zaken.
 • Middels deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • We raden altijd aan om hier goed naar te kijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je een bezwaarprocedure starten. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Haarlemmerliede 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de bijgaande tabel check je een overview van de huidige woonlasten in Haarlemmerliede (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal kan je ook meer info vinden over Wat betekend de WOZ.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2064
Netnummer023 (+3123)
Gemiddelde WOZ-waarde€340.000
OZB-tarief woningen0,0848%
Gemiddeld betaalde OZB€288
Rioolheffing€132
Afvalstoffenheffing€339
Totale woonlasten€759
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Haarlemmerliede.

Berekening: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Haarlemmermeer. De WOZ-waarde bedraagt op €284.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €284.000 x 0,0848% = €241.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start met de gratis check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Haarlemmerliede? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het volgende stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Haarlemmerliede werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen krijg je aan het begin van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om op te vragen of het al bekend is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het beknopte taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Haarlemmerliede. Vermoedelijk kan dit alleen met DigiD. Dit verslag ligt ten grondslag aan de indicatie van de woningwaarde.

 3. Beoordeling woningwaarde

  Controleer of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Controleer of deze woonobjecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Onder andere doordat ze een gunstige ligging hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Begin met bezwaar maken

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een alternatieve taxatie. Voor het gemak zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om te reageren. Vind jij de uitspraak onterecht? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via het officiële WOZ-waardeloket. Hier kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je ziet hier ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het samengestelde taxatieverslag wordt uitgelegd hoe deze waardes zijn berekend. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In het onderstaande overzicht vind je de de gemiddelde waarde van woningen van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€340.00013,7%
2019€299.0009,5%
2018€273.0006,6%
2017€256.0002,8%
2016€249.0002,0%
2015€244.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Haarlemmermeer.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-haarlemmerliede-2064

Woningtaxatie in Haarlemmerliede

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Haarlemmerliede kan je nog sterker maken met een taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Haarlemmerliede komt gemiddeld uit rond de €275. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de waarde verminderd? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (maximaal €242).

Een taxateur in de regio zoeken
In de tabel hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Haarlemmerliede die jou kunnen ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Spaarndam, Spaarndam, Overveen, Velserbroek en Driehuis.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke huiseigenaar krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van zaken als: grootte, ligging, bijgebouwen, bouwjaar, type woning, onderhoudsniveau en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat is een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Haarlemmerliede. In deze documenten bekijk je de ingeschatte woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Ook gebruik je dit voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Staat de woning op jouw naam? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (gereed in februari). Je vindt daarin bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0848% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Haarlemmerliede. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €288.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt bepaald a.d.h.v. data die voorhanden is. De gemeente verwerkt thema’s als: ligging van het perceel, woonoppervlakte, onderhoudsstaat en 1 of meer vergelijkbare woningen rondom je huis. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Zodra je een WOZ-beschikking hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Dit document vind je via de site van de gemeente (www.haarlemmermeer.nl). In het taxatierapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; grootte van het pand, adresgegevens, type object, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van verkoopgegevens van andere vergelijkbare woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Haarlemmerliede?
De bezwaarprocedure kan je starten in een periode van 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en bekijk of de vergelijkbare huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je vermoedt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar aantekenen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Let op: ga je jouw woning verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Woningzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Haarlemmerliede heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie