WOZ bezwaar Oude Meer

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen in de eerste 12 weken van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Op basis van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals met name de OZB en het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Oude Meer? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Haarlemmermeer maakt elk jaar een schatting van de marktprijs van een gebouw.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Je doet er goed aan om dit te checken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Oude Meer 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In het onderstaande overzicht bieden we een indicatie van de actuele woonlasten in Oude Meer waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina tref je ook handige informatie over WOZ-waarde uitrekenen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1438
Netnummer020 (+3120)
Gemiddelde WOZ-waarde€340.000
OZB-tarief woningen0,0848%
Gemiddeld betaalde OZB€288
Rioolheffing€132
Afvalstoffenheffing€339
Totale woonlasten€759
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Oude Meer.

Rekenvoorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Haarlemmermeer. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €268.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €268.000 x 0,0848% = €227.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Oude Meer? Je kunt dan bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In ons handige stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Oude Meer ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of open wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het opgestelde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Oude Meer. Vermoedelijk is een DigiD account vereist. Deze documentatie dient als onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Beoordeling verkoopprijs

  Evalueer of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Ga na of deze woningen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Onder andere doordat ze gemoderniseerd zijn of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente dien je binnen 6 weken te doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een uitgevoerde woningtaxatie. Om je snel op te weg te helpen kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde inzien

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze kan je gratis inzien via www.wozwaardeloket.nl. Op deze site kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je achterhaalt daar ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor iedereen openbaar. In het samengestelde taxatierapport is te vinden hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€340.00013,7%
2019€299.0009,5%
2018€273.0006,6%
2017€256.0002,8%
2016€249.0002,0%
2015€244.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Haarlemmermeer.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-oude-meer-1438

Woningtaxatie in Oude Meer

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Oude Meer zal een stuk overtuigender zijn met een deskundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om in het gelijk gesteld te worden. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Oude Meer bedraagt circa €250. Geeft de gemeente gehoor, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, maar een plafond van €242.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de tabel hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Oude Meer die je mogelijk willen helpen aan een vakkundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Zoek ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Aalsmeerderbrug, Rijsenhout, Leimuiden, Kudelstaart en Vrouwenakker.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar thema’s als: oppervlakte, type woning, grootte, bouwjaar, onderhoudsniveau, bijgebouwen en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Oude Meer. In deze aanslag lees je de ingeschatte woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je gebruikt ze ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Heb jij een woning in bezit? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (gereed in februari). Daarin staat het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0848% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Oude Meer. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €288.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt gecalculeerd met behulp van beschikbare gegevens. Hiervoor gebruiken ze onderwerpen zoals: waar het huis gelegen is, de oppervlakte, onderhoudstoestand en verkoopcijfers van woningen in de buurt dichtbij jouw woning. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Indien je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je opvragen via de site van de gemeente (www.haarlemmermeer.nl). In dit document zijn allerlei zaken zoals: type object, grootte van het pand, bijgebouwen, bouwjaar, kadastrale gegevens, adresgegevens. In dit taxatieverslag tref je daarbij ook koopsommen van nabije woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Oude Meer?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en analyseer of de woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je meent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Aandachtspunt: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Investeerders checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Oude Meer kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie