WOZ bezwaar Aalsmeerderbrug

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je in de eerste 12 weken van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Met WOZ bedoelen we een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Door gebruik te maken van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Aalsmeerderbrug? Op deze website lees je praktische info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Haarlemmermeer begroot jaarlijks de verwachte waarde van elk huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is essentieel om deze aanslag goed door te nemen zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Aalsmeerderbrug 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de bijgaande tabel bekijk je een overview van de recente woonlasten in Aalsmeerderbrug (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Tevens kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde bezwaarprocedure.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1436
Netnummer0297 (+31297)
Gemiddelde WOZ-waarde€340.000
OZB-tarief woningen0,0848%
Gemiddeld betaalde OZB€288
Rioolheffing€132
Afvalstoffenheffing€339
Totale woonlasten€759
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Aalsmeerderbrug.

Rekenvoorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Haarlemmermeer. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €267.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €267.000 x 0,0848% = €226.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Aalsmeerderbrug? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het praktisch stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Aalsmeerderbrug werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je aan het begin van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beknopte taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Aalsmeerderbrug. Let op: vaak heb je daarvoor een DigiD account nodig. Het document is een toelichting op de indicatie van de woningwaarde.

 3. Onderzoek marktwaarde

  Controleer of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Check of deze woonruimtes in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze gerenoveerd zijn of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde dien je binnen 6 weken te doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een professionele woningtaxatie. Hiervoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Soms kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je vindt daar direct ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het gestandaardiseerde taxatierapport staat hoe deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In het overzicht hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€340.00013,7%
2019€299.0009,5%
2018€273.0006,6%
2017€256.0002,8%
2016€249.0002,0%
2015€244.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Haarlemmermeer.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-aalsmeerderbrug-1436

Woningtaxatie in Aalsmeerderbrug

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Aalsmeerderbrug zal een stuk overtuigender zijn met een vakkundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Aalsmeerderbrug ligt zo rond de €210. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, maar een plafond van €242.

Taxateurs vergelijken
In de tabel hieronder vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Aalsmeerderbrug die jouw kunnen ondersteunen bij een taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Rijsenhout, Leimuiden, Kudelstaart, Vrouwenakker en Amstelhoek.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een object op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. factoren zoals: oppervlakte, bouwjaar, ligging, grootte, bijgebouwen, type woning en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Aalsmeerderbrug. Op dit aanslagbiljet lees je de verwachte woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je gebruikt ze ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij zelf een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (gereed in februari). Daarin staat het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0848% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Aalsmeerderbrug. Een gemiddelde woning betaalt €288.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt vastgesteld met behulp van een speciaal model. Zo wordt er gekeken naar onderwerpen als: waar het huis gelegen is, de inhoud van de woning, het soort woning en 1 of meer vergelijkbare woningen in de buurt. Je kunt bij het kadaster terecht actuele woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Indien je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je bekijken via de site van de gemeente (www.haarlemmermeer.nl). In het document zijn diverse zaken opgenomen zoals: type object, bouwjaar, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van verkooptransacties van andere vergelijkbare woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Aalsmeerderbrug?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 45 dagen na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en vergelijk of de vergelijkbare woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar aantekenen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde wordt verminderd. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Opmerking: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Aalsmeerderbrug zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie