WOZ bezwaar Beinsdorp

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Door gebruik te maken van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals met name de OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Beinsdorp? Op wozwaardespecialist.nl lees je praktische info over de regelgeving.

 • De gemeente Haarlemmermeer begroot jaarlijks de marktprijs van een gebouw.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • We raden altijd aan om deze aanslag goed door te nemen zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Beinsdorp 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In deze tabel geven we een indicatie van de huidige woonlasten in Beinsdorp van een meerpersoonshuishouden. Daarbij vind je ook meer informatie over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2144
Netnummer0252 (+31252)
Gemiddelde WOZ-waarde€340.000
OZB-tarief woningen0,0848%
Gemiddeld betaalde OZB€288
Rioolheffing€132
Afvalstoffenheffing€339
Totale woonlasten€759
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Beinsdorp.

Voorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Haarlemmermeer. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €230.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €230.000 x 0,0848% = €195.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis Quick Scan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Beinsdorp? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het praktisch stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Beinsdorp werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het gestandaardiseerde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Beinsdorp. Over het algemeen is een DigiD account vereist. Deze documentatie dient als onderbouwing van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Onderzoek verkoopprijs

  Evalueer of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Evalueer of deze woningen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze gemoderniseerd zijn of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Kom met overtuigend bewijs zoals een taxatierapport. Voor het gemak kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. In sommige gevallen bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via website van het WOZ-waardeloket. Op die website kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je treft hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het gestandaardiseerde taxatierapport is in te zien op basis waarvan deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In het onderstaande overzicht is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€340.00013,7%
2019€299.0009,5%
2018€273.0006,6%
2017€256.0002,8%
2016€249.0002,0%
2015€244.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Haarlemmermeer.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-beinsdorp-2144

Woningtaxatie in Beinsdorp

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Beinsdorp kan je goed onderbouwen met een vakkundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Beinsdorp ligt rond de €230. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de waarde verminderd? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (tot een max. van €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de tabel hieronder check je taxateurs en makelaars in Beinsdorp die jou kunnen ondersteunen met een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Boesingheliede, Cruquius, Vijfhuizen, Zwaanshoek en Hoofddorp.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke huiseigenaar krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. feiten zoals: bijgebouwen, type woning, bouwjaar, onderhoudsniveau, oppervlakte, grootte en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat is een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Beinsdorp. In deze aanslag staan de huidige woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Tevens is dit van toepassing op de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Ben jij de bezitter dan een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verzonden rond februari). Daarin staat bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0848% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Beinsdorp. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €288.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt door de gemeente berekend met behulp van kadastrale data. Hiervoor gebruiken ze onderwerpen als: ligging van het perceel, grondoppervlakte, bouwjaar en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht actuele woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Wanneer je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je inzien bij de gemeente (www.haarlemmermeer.nl). In het taxatierapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; kadastrale gegevens, bouwjaar, type object, grootte van het pand, adresgegevens, bijgebouwen. In het taxatieverslag vind je daarbij ook koopsommen van soortgelijke woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Beinsdorp?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een periode van 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en vergelijk of de getoonde huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente inclusief onderbouwing. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je meent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je hiertegen bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Niet vergeten: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Potentiële kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Beinsdorp zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie