WOZ bezwaar Nieuw-Vennep

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in januari, februari of maart een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een verwachte marktwaarde van een woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de standaard OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Nieuw-Vennep? Op wozwaardespecialist.nl kan je aan de slag met handige info over de regelgeving.

 • De gemeente Haarlemmermeer calculeert jaarlijks de verwachte waarde van elk huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is aan te raden hiervan op de hoogte te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de WOZ niet klopt dan kan je hiertegen bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Nieuw-Vennep 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel bekijk je een overzicht met de huidige woonlasten in Nieuw-Vennep (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op dit platform vind je ook meer informatie over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2151
Netnummer0252 (+31252)
Gemiddelde WOZ-waarde€340.000
OZB-tarief woningen0,0848%
Gemiddeld betaalde OZB€288
Rioolheffing€132
Afvalstoffenheffing€339
Totale woonlasten€759
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Nieuw-Vennep.

Kostenberekening: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Haarlemmermeer. De WOZ-waarde ligt op €231.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €231.000 x 0,0848% = €196.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start de gratis waardescan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Nieuw-Vennep? Dan kan je formeel bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Nieuw-Vennep uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te checken of het al bekend is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Nieuw-Vennep. Meestal is een DigiD account vereist. Dit rapport dient als onderbouwing van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Onderzoek verkoopprijs

  Beoordeel of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Weeg af of deze objecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dat kan voorkomen doordat ze gerenoveerd zijn of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een uitgebreide taxatie. Daarvoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. In sommige gevallen kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via https://www.wozwaardeloket.nl. Daar vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het persoonlijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In deze tabel vind je de gemiddele woningwaarden van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€340.00013,7%
2019€299.0009,5%
2018€273.0006,6%
2017€256.0002,8%
2016€249.0002,0%
2015€244.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Haarlemmermeer.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-nieuw-vennep-2151

Woningtaxatie in Nieuw-Vennep

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Nieuw-Vennep kan je het beste ondersteunen met een deskundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om gelijk te krijgen. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning minder waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Nieuw-Vennep ligt om en nabij de €255. Krijg je gelijk, en wordt de waarde verminderd? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, maar een plafond van €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In de bijgaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Nieuw-Vennep die je mogelijk kunnen helpen met een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Beinsdorp, Boesingheliede, Cruquius, Vijfhuizen en Zwaanshoek.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar aspecten zoals: onderhoudsniveau, ligging, bijgebouwen, grootte, bouwjaar, oppervlakte en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Nieuw-Vennep. In deze aanslag staan een indicatie van de woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Tevens is dit van toepassing op de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat is de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Ben jij eigenaar van een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (gereed in februari). In dit document vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0848% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nieuw-Vennep. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €288.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde komt tot stand aan de hand van openbare data. De gemeente verwerkt aspecten zoals: de ligging van het huis, woonoppervlakte, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de regio. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Zodra je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je downloaden via het online loket van de gemeente (www.haarlemmermeer.nl). In het rapport staan belangrijke gegevens zoals: oppervlakte van het perceel, bouwjaar, kadastrale gegevens, grootte van het pand, type object, adresgegevens. In dit taxatieverslag bekijk je ook marktprijzen van soortgelijke woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Nieuw-Vennep?
Bezwaar maken kan in een periode van 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en evalueer of de vergelijkbare woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je het vermoeden hebt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de gemeente de waarde bijstelt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Opmerking: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan spelen er meer belangen. Huizenzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Nieuw-Vennep maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie