WOZ bezwaar Zandvoort

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een geschatte marktprijs van een woning. Middels deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de standaard OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Zandvoort? Hier vertellen we je precies de regelgeving.

 • De gemeente Zandvoort komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een huis.
 • Op basis van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is verstandig om hier scherp op te zijn zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Zandvoort 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In het overzicht hieronder tref je een kostenraming van de verschillende woonlasten in Zandvoort (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina vind je ook meer informatie over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZandvoort
Postcode2041
Netnummer023 (+3123)
Gemiddelde WOZ-waarde€362.000
OZB-tarief woningen0,0861%
Gemiddeld betaalde OZB€311
Rioolheffing€197
Afvalstoffenheffing€250
Totale woonlasten€758
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Zandvoort.

Voorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Zandvoort. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €235.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €235.000 x 0,0861% = €202.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Zandvoort? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In ons handige stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Zandvoort precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of open wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het opgestelde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Zandvoort. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze verslaglegging is een toelichting op de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Check marktprijs

  Weeg af of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met 1 of meer vergelijkbare woningen. Evalueer of deze huizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat kan voorkomen doordat ze groter zijn of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Kom met overtuigend bewijs zoals een taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om te beslissen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket van de overheid. Met deze zoekfunctie zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je bekijkt hier bovendien de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor iedereen in te zien. In het samengestelde taxatieverslag is in te zien op basis waarvan de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In het schema hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€362.00015,7%
2019€313.00011,0%
2018€282.0007,2%
2017€263.0004,4%
2016€252.0003,3%
2015€244.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Zandvoort.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-zandvoort-2041

Woningtaxatie in Zandvoort

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Zandvoort komt nog beter over met een erkend taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente aangeeft. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Zandvoort ligt zo rond de €230. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Taxateurs in de regio vinden
In de bijgaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Zandvoort die je mogelijk kunnen helpen met een deskundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Haarlem, Velsen, Heemskerk, Beverwijk en Bergen Noord-Holland.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat houdt de WOZ-waarde in?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een object op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderdelen zoals: bijgebouwen, bouwjaar, oppervlakte, onderhoudsniveau, grootte, ligging en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat is een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Zandvoort. Op dit aanslagbiljet staan de ingeschatte woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. De beschikking speelt ook een rol bij de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Staat de woning op jouw naam? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (rond februari). Op het aanslagbiljet vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0861% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Zandvoort. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €311.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
Deze waarde wordt berekend aan de hand van modelmatige waardebepaling. Er wordt ingezoomd op zaken als: plek van de woning, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en 1 of meer vergelijkbare woningen dichtbij jouw woning. Je kunt bij het kadaster terecht de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Indien je de beschikking in de bus hebt gekregen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Je kunt dit rapport aanvragen via de online omgeving van de gemeente (www.zandvoort.nl). In het document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bijgebouwen, type object, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, bouwjaar. In dit taxatieverslag vind je ook verkooptransacties van vergelijkbare huizen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Zandvoort?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en evalueer of de woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je denkt dat de WOZ niet klopt dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Goed om te weten: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Geïnteresseerden kijken vaak naar de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Zandvoort maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

 • WOZ bezwaar Bentveld
 • Plaats een reactie