WOZ bezwaar Badhoevedorp

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je aan het begin van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een geschatte marktprijs van een woning. A.d.h.v. de woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB maar ook het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Badhoevedorp? Op deze website vertellen we je precies wat je moet doen.

 • De gemeente Haarlemmermeer raamt ieder jaar de waarde van onroerende zaken.
 • Middels deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Je doet er goed aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Badhoevedorp 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de bijgaande tabel check je een samenvatting van de verschillende woonlasten in Badhoevedorp van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl tref je ook handige informatie over WOZ heffingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1171
Netnummer020 (+3120)
Gemiddelde WOZ-waarde€340.000
OZB-tarief woningen0,0848%
Gemiddeld betaalde OZB€288
Rioolheffing€132
Afvalstoffenheffing€339
Totale woonlasten€759
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Badhoevedorp.

Calculatie: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Haarlemmermeer. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €245.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €245.000 x 0,0848% = €208.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis Quick Scan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Badhoevedorp? Dan kan je formeel bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan hieronder maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Badhoevedorp nu precies werkt.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of surf naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het samengestelde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Badhoevedorp. Gewoonlijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Het document is een toelichting op de waardebepaling.

 3. Analyseer huizenprijs

  Weeg af of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Controleer of deze woningen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Een reden kan zijn dat ze gemoderniseerd zijn of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een alternatieve taxatie. Voor het gemak adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Vaak kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de optie om het bezwaar af te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Je kunt dit dan bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je bekijkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het opgestelde taxatieverslag vind je meer details over hoe de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€340.00013,7%
2019€299.0009,5%
2018€273.0006,6%
2017€256.0002,8%
2016€249.0002,0%
2015€244.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Haarlemmermeer.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-badhoevedorp-1171

Woningtaxatie in Badhoevedorp

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Badhoevedorp komt nog beter over met een erkend taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Badhoevedorp ligt rond de €230. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaat de waarde omlaag? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Lokale taxateurs vergelijken
Hieronder vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Badhoevedorp die jouw kunnen ondersteunen bij een taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Halfweg, Zwanenburg, Marken, Uitdam en Zuiderwoude.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een object op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van onderwerpen als: onderhoudsniveau, bouwjaar, oppervlakte, bijgebouwen, grootte, type woning en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Badhoevedorp. In die rapportage lees je de ingeschatte woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij zelf een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Hierin vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,0848% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Badhoevedorp. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €288.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt bepaald met behulp van beschikbare data. Er wordt ingezoomd op feiten als: ligging van het perceel, oppervlakte van de kavel, bouwjaar en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht erkende woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Op het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Je kunt dit rapport aanvragen bij de gemeente (www.haarlemmermeer.nl). In dit PDF-bestand staan belangrijke gegevens zoals: oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, adresgegevens, type object, grootte van het pand, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopcijfers van referentieobjecten die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Badhoevedorp?
Het indienen van het bezwaar moet in een termijn van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en bekijk of de aangehaalde huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je een bezwaarprocedure starten. Dit kan ervoor zorgen dat de gemeente de waarde bijstelt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Disclaimer: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan gelden er andere belangen. Potentiële kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Badhoevedorp zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie