WOZ bezwaar Roermond

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een geschatte marktprijs van een woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals met name de OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Roermond? Op deze pagina geven we inzicht in de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Roermond komt elk jaar met een indicatie van de verwachte waarde van elk huis.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is zeer belangrijk de aanslag kritisch te bekijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Roermond 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel verstrekken we een samenvatting van de recente woonlasten in Roermond (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op dit platform vind je ook meer informatie over WOZ heffingen.

ProvincieLimburg
GemeenteRoermond
Postcode6043
Netnummer0475 (+31475)
Gemiddelde WOZ-waarde€214.000
OZB-tarief woningen0,1311%
Gemiddeld betaalde OZB€280
Rioolheffing€180
Afvalstoffenheffing€235
Totale woonlasten€695
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Roermond.

Rekenvoorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Roermond. De WOZ-waarde is vastgesteld op €236.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €236.000 x 0,1311% = €309.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start met de gratis check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Roermond? Je kunt dan bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het praktisch stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Roermond aangevlogen dient te worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te achterhalen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het gebruikte taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Roermond. Waarschijnlijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze documentatie dient als onderbouwing van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Controle marktwaarde

  Check of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Check of deze woonhuizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dit komt doorgaans doordat ze groter zijn of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een taxatierapport. Voor het gemak is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Vaak bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Je kunt dit opvragen via website van het WOZ-waardeloket. Op die website vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je achterhaalt daar ook de waarde van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het samengestelde taxatierapport wordt uitgelegd hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. Hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€214.0007,5%
2019€199.0007,0%
2018€186.0003,9%
2017€179.0002,3%
2016€175.0003,6%
2015€169.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Roermond.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-roermond-6043

Woningtaxatie in Roermond

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Roermond komt nog beter over met een vakkundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning minder waard is dan de gemeente stelt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Roermond ligt om en nabij de €270. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ aangepast? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, deze is maximaal €242.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In het schema hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Roermond die je kunnen helpen aan een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Nederweert, Cranendonck, Maasgouw, Weert en Peel en Maas.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van zaken als: type woning, grootte, oppervlakte, onderhoudsniveau, bijgebouwen, bouwjaar en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Roermond. In deze aanslag staan de vastgestelde woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Tevens is dit van toepassing op de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Ben jij eigenaar van een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verstuurd in februari). In dit document vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1311% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Roermond. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €280.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt gecalculeerd a.d.h.v. beschikbare data. De gemeente verwerkt zaken als: ligging, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de wijk. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Vanaf het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Je kunt dit rapport aanvragen bij de gemeente (www.roermond.nl). In dit document vermelden ze relevante details zoals: type object, bouwjaar, bijgebouwen, adresgegevens, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van verkooptransacties van vergelijkbare huizen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Roermond?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Download het taxatieverslag direct en analyseer of de vergelijkbare huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente met daarbij jouw argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je van mening bent dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde lager wordt ingeschat. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Niet vergeten: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je extra goed nadenken. Woningzoekers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Roermond kan de verkoopkansen verkleinen.

 • WOZ bezwaar Herten
 • WOZ bezwaar Swalmen
 • Plaats een reactie