WOZ bezwaar Laag-Keppel

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een geschatte marktprijs van een woning. A.d.h.v. de woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de standaard OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Laag-Keppel? Op deze website vind je uitgebreide informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Bronckhorst raamt ieder jaar de verwachte waarde van elk huis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Je doet er goed aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de WOZ te hoog is dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Laag-Keppel 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de volgende tabel bieden we een overview van de recente woonlasten in Laag-Keppel (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Daarbij kun je ook verder lezen over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode6998
Netnummer0314 (+31314)
Gemiddelde WOZ-waarde€289.000
OZB-tarief woningen0,1156%
Gemiddeld betaalde OZB€334
Rioolheffing€278
Afvalstoffenheffing€181
Totale woonlasten€793
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Laag-Keppel.

Rekenvoorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Bronckhorst. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €271.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €271.000 x 0,1156% = €313.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Laag-Keppel? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het stappenplan hieronder leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Laag-Keppel aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te bekijken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het opgestelde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Laag-Keppel. Let op: vaak heb je hier DigiD voor nodig. Dit stuk is feitelijk een onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Controle marktprijs

  Controleer of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Evalueer of deze gebouwen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dit komt doorgaans doordat ze groter zijn of als er sprake is van betonrot.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Soms kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket. Op dit platform vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je achterhaalt daar ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het persoonlijke taxatieverslag is te vinden hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. Hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€289.0007,8%
2019€268.0005,5%
2018€254.0004,1%
2017€244.0001,2%
2016€241.000-0,8%
2015€243.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Bronckhorst.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-laag-keppel-6998

Woningtaxatie in Laag-Keppel

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Laag-Keppel kan je nog sterker maken met een taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Laag-Keppel is ongeveer €215. Neemt de gemeente je verzoek over, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (maximaal €242).

Een taxateur in de regio zoeken
In de tabel hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Laag-Keppel die professionele hulp bieden bij een erkend taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Hoog-Keppel, Drempt, De Steeg, Lathum en Giesbeek.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk huis in Nederland krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. factoren zoals: type woning, bouwjaar, bijgebouwen, onderhoudsniveau, grootte, liggingen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Laag-Keppel. In deze gemeentelijke beschikking vind je de actuele woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij een woning of stuk grond? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verstuurd in februari). In dit document vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1156% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Laag-Keppel. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €334.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt opgesteld a.d.h.v. kadastrale data. Ze onderzoeken zaken als: ligging, woonoppervlakte, type woning en 1 of meer vergelijkbare woningen in de wijk. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de correcte woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Op het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je inzien via de online omgeving van de gemeente (www.bronckhorst.nl). In dit PDF-bestand staan belangrijke gegevens zoals: kadastrale gegevens, bijgebouwen, bouwjaar, grootte van het pand, adresgegevens, type object. In het taxatieverslag tref je daarbij ook verkoopgegevens van vergelijkbare huizen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Laag-Keppel?
Het indienen van het bezwaar moet in een periode van 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen. Download het taxatieverslag direct en controleer of de referentie huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je denkt dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar aantekenen. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde lager wordt ingeschat. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Goed om te weten: wil je jouw woning te koop zetten? Dan speelt er nog wat anders mee. Kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Laag-Keppel kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie