WOZ bezwaar Vierakker

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de waarde van jouw huis. Op basis van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de OZB beschikking maar ook het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Vierakker? Op deze pagina geven we inzicht in de te nemen stappen.

 • De gemeente Bronckhorst komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een object.
 • A.d.h.v. de huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Je doet er goed aan om hier elk jaar goed naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Vierakker 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de tabel hieronder verschaffen we duidelijke info over de gemiddelde woonlasten in Vierakker (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ belastingen.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7233
Netnummer0575 (+31575)
Gemiddelde WOZ-waarde€289.000
OZB-tarief woningen0,1156%
Gemiddeld betaalde OZB€334
Rioolheffing€278
Afvalstoffenheffing€181
Totale woonlasten€793
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Vierakker.

Calculatie: je hebt een koopwoning in de gemeente Bronckhorst. De WOZ-waarde ligt op €270.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €270.000 x 0,1156% = €312.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de gratis check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Vierakker? Je kunt een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In ons handige stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Vierakker uitgevoerd kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Onderzoek de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te achterhalen of het al bekend is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beknopte taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Vierakker. Over het algemeen kan dit alleen met DigiD. Het document ligt ten grondslag aan de geregistreerde woningwaarde.

 3. Beoordeling marktprijs

  Evalueer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Evalueer of deze gebouwen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Bijvoorbeeld omdat ze veel meer oppervlak hebben of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een uitgevoerde woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om te beslissen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op die website vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je vindt daar direct ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het gestandaardiseerde taxatierapport vind je meer details over hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. Hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€289.0007,8%
2019€268.0005,5%
2018€254.0004,1%
2017€244.0001,2%
2016€241.000-0,8%
2015€243.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Bronckhorst.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-vierakker-7233

Woningtaxatie in Vierakker

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Vierakker kan je extra kracht bijzetten met een erkend taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Vierakker ligt om en nabij de €255. Krijg je gelijk, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, deze is maximaal €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In het onderstaande overzicht verstrekken we taxateurs en makelaars in Vierakker die professionele hulp bieden bij een vakkundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Warnsveld, Toldijk, Bronkhorst, Olburgen en Rha.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk huis krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een object op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar kenmerken als: grootte, type woning, ligging, bijgebouwen, bouwjaar, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Vierakker. In deze gemeentelijke beschikking check je de huidige woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Als laatste gebruik je dit ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij zelf een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (rond februari). Op het aanslagbiljet vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1156% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Vierakker. Een gemiddelde woning betaalt €334.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt door de gemeente berekend door middel van een speciaal model. Ze onderzoeken zaken zoals: ligging, de oppervlakte, het soort woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn rondom je huis. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van erkende woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Als je een WOZ-beschikking hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je inzien via de online omgeving van de gemeente (www.bronckhorst.nl). In het taxatierapport beschrijven ze actuele gegeven als: adresgegevens, type object, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bijgebouwen. In het taxatieverslag tref je daarbij ook verkoopprijzen van gelijkwaardige woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Vierakker?
De bezwaarprocedure kan je starten in een periode van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en ga na of de getoonde huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je vermoedt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de gemeente de woningwaarde herziet. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Niet vergeten: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Vierakker zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie