WOZ bezwaar Hoog-Keppel

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. De WOZ is: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de standaard OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Hoog-Keppel? Op wozwaardespecialist.nl bieden wij meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Bronckhorst raamt ieder jaar de marktwaarde van een object.
 • Middels deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Je doet er goed aan om hier elk jaar goed naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar aantekenen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Hoog-Keppel 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de onderstaande lijst verstrekken we een overview van de verschillende woonlasten in Hoog-Keppel (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl bekijk je ook informatie over Waardering onroerende zaken.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode6997
Netnummer0314 (+31314)
Gemiddelde WOZ-waarde€289.000
OZB-tarief woningen0,1156%
Gemiddeld betaalde OZB€334
Rioolheffing€278
Afvalstoffenheffing€181
Totale woonlasten€793
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Hoog-Keppel.

Stel je voor: je woont in een koophuis in de gemeente Bronckhorst. De WOZ-waarde bedraagt op €270.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €270.000 x 0,1156% = €312.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Hoog-Keppel? Dan kan je formeel bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het praktisch stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Hoog-Keppel ingediend kan worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je in januari, februari of maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te bekijken of het al bekend is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het gebruikte taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Hoog-Keppel. Let op: vaak moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit verslag is de basis van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Evalueer marktwaarde

  Beoordeel of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Beoordeel of deze woningen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Onder andere doordat ze veel meer oppervlak hebben of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Kom met overtuigend bewijs zoals een uitgebreide taxatie. Daarvoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Vaak kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket platform. Op deze site kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je treft hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het taxatieverslag van de overheid wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de volgende tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€289.0007,8%
2019€268.0005,5%
2018€254.0004,1%
2017€244.0001,2%
2016€241.000-0,8%
2015€243.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Bronckhorst.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-hoog-keppel-6997

Woningtaxatie in Hoog-Keppel

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Hoog-Keppel komt nog beter over met een vakkundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning minder waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Hoog-Keppel ligt zo rond de €185. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ aangepast? Soms heb je recht op een vergoeding, maar een plafond van €242.

Een taxateur in de regio zoeken
Hieronder vind je taxateurs en makelaars in Hoog-Keppel die jouw kunnen ondersteunen bij een vakkundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Drempt, De Steeg, Lathum, Giesbeek en Angerlo.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De woningwaarde vormt de basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door kenmerken als: ligging, oppervlakte, onderhoudsniveau, type woning, bijgebouwen, bouwjaar en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Hoog-Keppel. In dit document lees je de verwachte woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Ben jij de bezitter dan een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Daar tref je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1156% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hoog-Keppel. Een gemiddelde woning betaalt €334.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt bepaald d.m.v. beschikbare gegevens. Hiervoor gebruiken ze kenmerken als: ligging van het perceel, de oppervlakte, onderhoudsstaat en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de nabije omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de correcte woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Indien je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je inzien via de site van de gemeente (www.bronckhorst.nl). In dit PDF-bestand zijn diverse zaken opgenomen zoals: bouwjaar, type object, bijgebouwen, adresgegevens, kadastrale gegevens, grootte van het pand. In dit taxatieverslag vind je ook verkooptransacties van referentieobjecten die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Hoog-Keppel?
De bezwaarprocedure kan je starten binnen 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en vergelijk of de referentiewoningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je veronderstelt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je bezwaar aantekenen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde wordt verminderd. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Let goed op: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Hoog-Keppel kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie