WOZ bezwaar Steenderen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in januari, februari of maart een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Gebaseerd op deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de verplichte OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Steenderen? Hieronder geven we inzicht in de regelgeving.

 • De gemeente Bronckhorst begroot jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is essentieel om hiervan op de hoogte te zijn zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt dit zelf doen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Steenderen 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de bijgaande tabel bekijk je een overview van de verschillende woonlasten in Steenderen (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Tevens vind je ook meer informatie over Wat betekend de WOZ.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7221
Netnummer0575 (+31575)
Gemiddelde WOZ-waarde€289.000
OZB-tarief woningen0,1156%
Gemiddeld betaalde OZB€334
Rioolheffing€278
Afvalstoffenheffing€181
Totale woonlasten€793
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Steenderen.

Kostenberekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Bronckhorst. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €263.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €263.000 x 0,1156% = €304.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Steenderen? Je kunt een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het praktisch stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Steenderen nu precies werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het gebruikte taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Steenderen. Let op: vaak is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit verslag is de basis van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Beoordeling woningprijs

  Evalueer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met 1 of meer vergelijkbare woningen. Ga na of deze woonruimtes in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Bijvoorbeeld omdat ze een beter uitzicht hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente dien je binnen 6 weken te doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een professionele woningtaxatie. Daarvoor raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

De WOZ-waarde checken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het officiële WOZ-waardeloket. Op deze site kun je elke woning opzoeken. Je vindt daar direct ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor iedereen in te zien. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd is te vinden hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. Hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€289.0007,8%
2019€268.0005,5%
2018€254.0004,1%
2017€244.0001,2%
2016€241.000-0,8%
2015€243.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Bronckhorst.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-steenderen-7221

Woningtaxatie in Steenderen

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Steenderen kan je goed onderbouwen met een taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De investering van een WOZ-taxatierapport in Steenderen ligt rond de €205. Geeft de gemeente gehoor, en gaat de waarde omlaag? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (tot een max. van €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In de onderstaande lijst bekijk je taxateurs en makelaars in Steenderen die jouw kunnen ondersteunen bij een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Almen, Harfsen, Kring van Dorth, Joppe en Epse.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. thema’s als: onderhoudsniveau, oppervlakte, ligging, grootte, bijgebouwen, bouwjaar en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Steenderen. In deze documenten lees je de vastgestelde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je gebruikt ze ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Ben jij de bezitter dan een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). In dit document vind je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1156% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Steenderen. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €334.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
Deze waarde wordt berekend aan de hand van beschikbare gegevens. De gemeente verwerkt feiten als: waar het huis gelegen is, grondoppervlakte, type woning en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de regio. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Zodra je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je downloaden via de online omgeving van de gemeente (www.bronckhorst.nl). In het document zijn allerlei zaken zoals: grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, kadastrale gegevens, bouwjaar, bijgebouwen. In dit taxatieverslag vind je tevens koopsommen van andere vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Steenderen?
Een bezwaarschrift indienen moet in een termijn van 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en beoordeel of deze huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken bij gemeente. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Let op: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je een goede afweging maken. Woningzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Steenderen kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie