WOZ bezwaar Leudal

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je in de eerste 12 weken van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Middels deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals het OZB tarief maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de woningwaarde te hoog en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Leudal? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over welke opties je hebt.

 • De gemeente Leudal calculeert jaarlijks de marktwaarde van het woonhuis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • We raden altijd aan om hiervan op de hoogte te zijn zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de WOZ niet juist is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Leudal 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In deze tabel bieden we een indicatie van de hedendaagse woonlasten in Leudal van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform kun je ook verder lezen over WOZ-waarde uitrekenen.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6089
Netnummer0475 (+31475)
Gemiddelde WOZ-waarde€245.000
OZB-tarief woningen0,1057%
Gemiddeld betaalde OZB€259
Rioolheffing€283
Afvalstoffenheffing€187
Totale woonlasten€729
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Leudal.

Voorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Leudal. De WOZ-waarde bedraagt op €288.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €288.000 x 0,1057% = €304.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis waardescan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Leudal? Je kunt dan bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het 5-stappenplan hieronder vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Leudal werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag openen

  Het zogenaamde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Leudal. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze verslaglegging is feitelijk een onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Beoordeling marktprijs

  Check of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen. Ga na of deze woningen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Onder andere doordat ze gemoderniseerd zijn of als er sprake is van betonrot.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een compleet taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Soms kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket platform. Daar is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je treft hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd is te vinden hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. Hieronder is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€245.0005,6%
2019€232.0005,0%
2018€221.0002,8%
2017€215.0002,9%
2016€209.0000,5%
2015€208.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Leudal.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-leudal-6089

Woningtaxatie in Leudal

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Leudal zal een stuk overtuigender zijn met een deskundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Leudal bedraagt circa €220. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, maar een plafond van €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In de bijgaande tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Leudal die betrouwbare service bieden voor een taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Roerdalen, Roermond, Nederweert, Cranendonck en Maasgouw.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. factoren als: oppervlakte, onderhoudsniveau, grootte, bouwjaar, type woning, ligging en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Leudal. In deze aanslag staan de geregistreerde woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Als laatste gebruik je dit ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat is de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Heb jij zelf een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Je treft hierin de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1057% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Leudal. Een gemiddelde woning betaalt €259.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt gecalculeerd door middel van data die voorhanden is. Men kijkt naar factoren zoals: waar het huis gelegen is, oppervlakte van het perceel, het soort woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de regio. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor betrouwbare woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Als je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je inzien via het online loket van de gemeente (www.leudal.nl). In dit document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; grootte van het pand, bouwjaar, bijgebouwen, adresgegevens, kadastrale gegevens, type object. In dit taxatieverslag zie je ook een overzicht met transactiecijfers van soortgelijke woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Leudal?
Het bezwaar maken moet in een periode van 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en analyseer of de vergelijkbare huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je meent dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarprocedure starten. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de gemeente de waarde bijstelt. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Aandachtspunt: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Geïnteresseerden letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Leudal zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

 • WOZ bezwaar Haelen
 • WOZ bezwaar Buggenum
 • WOZ bezwaar Nunhem
 • WOZ bezwaar Horn
 • WOZ bezwaar Neer
 • WOZ bezwaar Roggel
 • WOZ bezwaar Heibloem
 • WOZ bezwaar Heythuysen
 • WOZ bezwaar Baexem
 • WOZ bezwaar Grathem
 • WOZ bezwaar Kelpen-Oler
 • WOZ bezwaar Ell
 • WOZ bezwaar Haler
 • WOZ bezwaar Hunsel
 • WOZ bezwaar Ittervoort
 • WOZ bezwaar Neeritter
 • Plaats een reactie