WOZ bezwaar Haler

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Middels deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals natuurlijk de OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Haler? Op deze website vertellen we je precies de regelgeving.

 • De gemeente Leudal begroot jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • We raden altijd aan om daar aandachtig naar te kijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je hiertegen bezwaar maken. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Haler 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel geven we verschillende gegevens van de gemiddelde woonlasten in Haler op basis van een meerpersoonshuishouden. Daarbij lees je ook meer informatie over WOZ-krediet.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6012
Netnummer0495 (+31495)
Gemiddelde WOZ-waarde€245.000
OZB-tarief woningen0,1057%
Gemiddeld betaalde OZB€259
Rioolheffing€283
Afvalstoffenheffing€187
Totale woonlasten€729
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Haler.

Stel je voor: je hebt een koopwoning in de gemeente Leudal. De WOZ-waarde ligt op €254.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €254.000 x 0,1057% = €268.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Haler? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het praktisch stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Haler uitgevoerd kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Bekijk de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of open wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het opgestelde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Haler. Let op: vaak heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit verslag is de basis van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Onderzoek woningprijs

  Evalueer of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen. Evalueer of deze woonruimtes in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dit komt doorgaans doordat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een recent taxatierapport. Hiervoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je ziet hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het persoonlijke taxatieverslag staat hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de bijgaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€245.0005,6%
2019€232.0005,0%
2018€221.0002,8%
2017€215.0002,9%
2016€209.0000,5%
2015€208.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Leudal.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-haler-6012

Woningtaxatie in Haler

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Haler zal een stuk overtuigender zijn met een taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een uitstekend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente stelt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Haler ligt om en nabij de €265. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (tot een max. van €242).

Lokale taxateur zoeken
In de tabel hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Haler die professionele hulp bieden bij een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Ell, Kessel, Maasbree, Baarlo en Helden.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van factoren zoals: bouwjaar, grootte, onderhoudsniveau, type woning, ligging, oppervlakte en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Haler. In deze aanslag staan de ingeschatte woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Als laatste gebruik je dit ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Ben jij de bezitter dan een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (rond februari). Daarin staat onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1057% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Haler. Een gemiddelde woning betaalt €259.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt vastgesteld door middel van objectieve criteria. De gemeente verwerkt aspecten zoals: de ligging van het huis, grondoppervlakte, onderhoudstoestand en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de wijk. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van geverifieerde woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je inzien via het belastingloket van de gemeente (www.leudal.nl). In dit document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; oppervlakte van het perceel, type object, adresgegevens, bouwjaar, grootte van het pand, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkooptransacties van andere vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Haler?
De bezwaarprocedure kan je starten binnen 45 dagen na dagtekening van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en weeg af of de vergelijkbare woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente, inclusief argumenten. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je vermoedt dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar aantekenen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Niet vergeten: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Woningzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Haler heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie