WOZ bezwaar Nederweert

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in de eerste 12 weken van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ wil zeggen een schatting van de waarde van jouw huis. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld allerlei belastingen berekend zoals het OZB tarief maar ook het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Nederweert? Op wozwaardespecialist.nl geven we inzicht in de te nemen stappen.

 • De gemeente Nederweert komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van het woonhuis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is verstandig om hier scherp op te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij bezwaar aantekenen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt dit zelf doen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Nederweert 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? Hieronder check je een kostenraming van de huidige woonlasten in Nederweert op basis van een meerpersoonshuishouden. Eveneens kun je ook verder lezen over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6031
Netnummer0495 (+31495)
Gemiddelde WOZ-waarde€283.000
OZB-tarief woningen0,126%
Gemiddeld betaalde OZB€356
Rioolheffing€276
Afvalstoffenheffing€176
Totale woonlasten€808
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Nederweert.

Stel: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Nederweert. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €276.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 276.000 x 0,126% = €348.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Nederweert? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het 5-stappenplan hieronder vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Nederweert aangevlogen dient te worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te zien of het al bekend is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het basis-taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Nederweert. Over het algemeen kan dit alleen met DigiD. Dit stuk is feitelijk een onderbouwing van de WOZ-waarde.

 3. Analyseer marktprijs

  Weeg af of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze objecten in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Onder andere doordat ze gemoderniseerd zijn of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Indienen van het bezwaar

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Dikwijls volstaat soms al een telefoontje.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Ben je het oneens? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket van de overheid. Daar zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je achterhaalt daar ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het taxatieverslag van de overheid wordt uitgelegd hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€283.0007,2%
2019€264.0006,9%
2018€247.0004,2%
2017€237.0000,0%
2016€237.0003,0%
2015€230.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Nederweert.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-nederweert-6031

Woningtaxatie in Nederweert

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Nederweert zal een stuk overtuigender zijn met een taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om gelijk te krijgen. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning minder waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Nederweert ligt om en nabij de €200. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaat de waarde omlaag? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, deze is maximaal €242.

Vind en vergelijk taxateurs
Hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Nederweert die je kunnen adviseren aangaande een deskundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio zoals in Cranendonck, Maasgouw, Weert, Peel en Maas en Beesel.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar feiten zoals: oppervlakte, bijgebouwen, onderhoudsniveau, grootte, bouwjaar, ligging en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Nederweert. In die rapportage staan de verwachte woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Tevens is dit van toepassing op de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Heb jij een woning in bezit? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (rond februari). In deze aanslag staat bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,126% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nederweert. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €356.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt door de gemeente berekend d.m.v. objectieve criteria. Er wordt ingezoomd op onderdelen als: de ligging van de woning, de oppervlakte, onderhoudsstaat en 1 of meer vergelijkbare woningen in de omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Indien je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.nederweert.nl). In het rapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, bouwjaar, adresgegevens, bijgebouwen, type object. In zo’n taxatieverslag bekijk je eveneens koopsommen van soortgelijke woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Nederweert?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een termijn van 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen. Download het taxatieverslag direct en ga na of deze huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Let goed op: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan gelden er andere belangen. Potentiële kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Nederweert zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

 • WOZ bezwaar Leveroy
 • WOZ bezwaar Nederweert-Eind
 • WOZ bezwaar Ospel
 • Plaats een reactie