WOZ bezwaar Roerdalen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. WOZ betekent: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Middels deze woningwaarde allerlei belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Roerdalen? Op wozwaardespecialist.nl geven we inzicht in hoe dit werkt.

 • De gemeente Roerdalen raamt ieder jaar de verkoopprijs van een huis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is aan te raden hiervan op de hoogte te zijn zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij een bezwaarprocedure starten. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Roerdalen 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In het onderstaande overzicht check je een overzicht met de huidige woonlasten in Roerdalen (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op deze website kan je ook meer info vinden over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6063
Netnummer0475 (+31475)
Gemiddelde WOZ-waarde€230.000
OZB-tarief woningen0,1169%
Gemiddeld betaalde OZB€269
Rioolheffing€212
Afvalstoffenheffing€245
Totale woonlasten€726
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Roerdalen.

Rekenvoorbeeld: je hebt een koopwoning in de gemeente Roerdalen. De WOZ-waarde bedraagt op €255.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €255.000 x 0,1169% = €298.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Roerdalen? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In ons handige stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Roerdalen precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te checken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Roerdalen. Over het algemeen is een DigiD account vereist. Dit verslag is een toelichting op de WOZ-waarde.

 3. Onderzoek woningprijs

  Check of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Ga na of deze huizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dat kan voorkomen doordat ze een beter uitzicht hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Begin met bezwaar maken

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een uitgebreide taxatie. Hiervoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. In sommige gevallen kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de optie om het bezwaar af te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket van de overheid. Daar kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je treft hier ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd vind je meer details over hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€230.0005,0%
2019€219.0004,8%
2018€209.0003,0%
2017€203.0002,5%
2016€198.0002,1%
2015€194.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Roerdalen.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-roerdalen-6063

Woningtaxatie in Roerdalen

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Roerdalen kan je het beste ondersteunen met een vakkundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Roerdalen bedraagt circa €215. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Soms heb je recht op een vergoeding, deze is maximaal €242.

Vind een taxateur in de buurt
In deze tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Roerdalen die je mogelijk kunnen helpen met een deskundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Roermond, Nederweert, Cranendonck, Maasgouw en Weert.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woningeigenaar krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderdelen als: ligging, onderhoudsniveau, bouwjaar, type woning, oppervlakte, bijgebouwen en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wat is een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Roerdalen. In deze aanslag lees je de actuele woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Ook gebruik je dit voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning in bezit? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Daarin staat het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1169% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Roerdalen. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €269.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt gecalculeerd door middel van openbare data. Ze onderzoeken aspecten als: ligging, de oppervlakte, onderhoudstoestand en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de nabije omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de correcte woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Zodra je een WOZ-beschikking hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je downloaden in het WOZ-loket van de gemeente (www.roerdalen.nl). In het taxatierapport vermelden ze relevante details zoals: oppervlakte van het perceel, type object, bouwjaar, grootte van het pand, kadastrale gegevens, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van verkoopprijzen van andere vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Roerdalen?
Je dient bezwaar te maken binnen 30 werkdagen na datum van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en evalueer of de aangehaalde woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je kunt aantonen dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Let goed op: wil je jouw woning te koop zetten? Dan spelen er meer belangen. Woningzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Roerdalen heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

 • WOZ bezwaar Herkenbosch
 • WOZ bezwaar Sint Odiliënberg
 • WOZ bezwaar Posterholt
 • WOZ bezwaar Vlodrop
 • WOZ bezwaar Montfort
 • WOZ bezwaar Melick
 • WOZ bezwaar Botlek Rotterdam
 • Plaats een reactie