WOZ bezwaar Cranendonck

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Op basis van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de standaard OZB en het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Cranendonck? Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Cranendonck raamt ieder jaar de verkoopprijs van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • We raden altijd aan om hiervan op de hoogte te zijn zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de WOZ niet klopt dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Cranendonck 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de onderstaande tabel check je een overzicht met de actuele woonlasten in Cranendonck waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarbij tref je ook handige informatie over WOZ-waarde berekenen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6021
Netnummer0495 (+31495)
Gemiddelde WOZ-waarde€274.000
OZB-tarief woningen0,1252%
Gemiddeld betaalde OZB€343
Rioolheffing€198
Afvalstoffenheffing€261
Totale woonlasten€801
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Cranendonck.

Kostenberekening: je woont in een koophuis in de gemeente Cranendonck. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €247.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €247.000 x 0,1252% = €309.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de gratis check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Cranendonck? Je kunt dan bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het bijgaande vijfstappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Cranendonck precies in z’n werk gaat.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet van de gemeente valt in januari, februari of maart op de mat. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het gestandaardiseerde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Cranendonck. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Dit rapport dient als onderbouwing van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Analyseer huizenprijs

  Controleer of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met vergelijkbare woningen. Evalueer of deze woonruimtes ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dit kan zijn omdat ze gemoderniseerd zijn of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een uitgevoerde woningtaxatie. Om je snel op te weg te helpen adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Dikwijls kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket. Op dit platform kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je treft hier ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het taxatieverslag van de overheid kun je vinden op welke manier de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de tabel hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€274.0006,2%
2019€258.0005,7%
2018€244.0002,5%
2017€238.0001,7%
2016€234.0000,9%
2015€232.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Cranendonck.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-cranendonck-6021

Woningtaxatie in Cranendonck

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Cranendonck kan je extra kracht bijzetten met een vakkundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Cranendonck ligt zo rond de €270. Neemt de gemeente je verzoek over, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, echter tot maximaal €242.

Zoek taxateurs in de buurt
In het overzicht hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Cranendonck die professionele hulp bieden bij een uitgebreid taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Maasgouw, Weert, Peel en Maas, Beesel en Venlo.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat is de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk woonobject ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van je woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. kenmerken zoals: bijgebouwen, ligging, grootte, bouwjaar, onderhoudsniveau, oppervlakte en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Cranendonck. In die rapportage check je de geregistreerde woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. De beschikking speelt ook een rol bij het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Heb jij een woning in bezit? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (gereed in februari). Je vindt daarin de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1252% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Cranendonck. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €343.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt door de gemeente berekend met behulp van kadastrale data. Men kijkt naar aspecten als: ligging, hoe groot de woning is (oppervlakte), het soort woning en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de nabije omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van erkende woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Wanneer je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je bekijken via de online omgeving van de gemeente (www.cranendonck.nl). In dit document staan belangrijke gegevens zoals: grootte van het pand, bouwjaar, bijgebouwen, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, adresgegevens. In het taxatieverslag bekijk je ook verkoopgegevens van vergelijkbare huizen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Cranendonck?
Een bezwaarschrift indienen moet in een termijn van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en vergelijk of deze huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je denkt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je bezwaar aantekenen. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de waarde bijstelt. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Niet vergeten: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Investeerders kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Cranendonck heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

 • WOZ bezwaar Budel
 • WOZ bezwaar Budel-Schoot
 • WOZ bezwaar Budel-Dorplein
 • WOZ bezwaar Maarheeze
 • WOZ bezwaar Soerendonk
 • WOZ bezwaar Gastel
 • Plaats een reactie