WOZ bezwaar Roggel

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je aan het begin van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een inschatting van de waarde van jouw woning. Op basis van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals natuurlijk de OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de woningwaarde te hoog en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Roggel? Hieronder vertellen we je precies de te nemen stappen.

 • De gemeente Leudal calculeert jaarlijks de waarde van onroerende zaken.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden dit goed in de gaten te houden zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Roggel 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de onderstaande tabel verstrekken we een samenvatting van de actuele woonlasten in Roggel van een meerpersoonshuishouden. Eveneens vind je ook meer informatie over WOZ heffingen.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6089
Netnummer0475 (+31475)
Gemiddelde WOZ-waarde€245.000
OZB-tarief woningen0,1057%
Gemiddeld betaalde OZB€259
Rioolheffing€283
Afvalstoffenheffing€187
Totale woonlasten€729
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Roggel.

Berekening: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Leudal. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €286.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €286.000 x 0,1057% = €302.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start de gratis waardescan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Roggel? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Roggel werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of ga naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het beschikbare taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Roggel. Vermoedelijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit verslag draagt bij aan de berekening van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Analyseer marktwaarde

  Evalueer of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Check of deze woonhuizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Bijvoorbeeld omdat ze gemoderniseerd zijn of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Dikwijls bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op die website kun je elke woning opzoeken. Je treft hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het samengestelde taxatierapport kun je vinden op welke manier de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In deze tabel vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€245.0005,6%
2019€232.0005,0%
2018€221.0002,8%
2017€215.0002,9%
2016€209.0000,5%
2015€208.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Leudal.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-roggel-6089

Woningtaxatie in Roggel

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Roggel kan je nog sterker maken met een officieel taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om in het gelijk gesteld te worden. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw huis minder / meer waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Roggel bedraagt circa €185. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Taxateurs vergelijken
In de onderstaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Roggel die je mogelijk willen helpen aan een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Neer, Horn, Nunhem, Buggenum en Haelen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van je huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar zaken zoals: onderhoudsniveau, bijgebouwen, type woning, oppervlakte, ligging, grootte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Roggel. In deze documenten staan de verwachte woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Tevens is dit van toepassing op het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Bezit jij een woning? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Je treft hierin als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1057% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Roggel. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €259.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt gecalculeerd op basis van objectieve criteria. Zo wordt er gekeken naar onderdelen zoals: de ligging van het huis, oppervlakte van de kavel, het soort woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de nabije omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Op het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je bekijken via het online loket van de gemeente (www.leudal.nl). In het rapport staan belangrijke gegevens zoals: type object, bouwjaar, grootte van het pand, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag bekijk je ook verkooptransacties van nabije woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Roggel?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 45 dagen na ontvangst van de beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en onderzoek of de woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je meent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij bezwaar aantekenen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde lager wordt ingeschat. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Aandachtspunt: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Investeerders kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Roggel maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie