WOZ bezwaar Neer

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. De WOZ is: een geschatte marktprijs van een woning. Op basis van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals het OZB tarief en uiteraard het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Neer? Hieronder geven we inzicht in de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Leudal raamt ieder jaar de marktprijs van een gebouw.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is zeer belangrijk hiervan op de hoogte te zijn zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarprocedure starten. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Neer 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de tabel hieronder check je duidelijke info over de verschillende woonlasten in Neer van een meerpersoonshuishouden. Op deze website kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde uitrekenen.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6086
Netnummer0475 (+31475)
Gemiddelde WOZ-waarde€245.000
OZB-tarief woningen0,1057%
Gemiddeld betaalde OZB€259
Rioolheffing€283
Afvalstoffenheffing€187
Totale woonlasten€729
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Neer.

Stel: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Leudal. De WOZ-waarde bedraagt op €285.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €285.000 x 0,1057% = €301.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Neer? Je kunt een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het stappenplan hieronder duiden we hoe WOZ aanvechten in Neer nu precies werkt.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of het al bekend is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het samengestelde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Neer. Vermoedelijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Het document ligt ten grondslag aan de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Controle huizenprijs

  Weeg af of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze huizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dat kan voorkomen doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een alternatieve taxatie. Om je snel op te weg te helpen adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Vaak kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om te reageren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket van de overheid. Hier kun je elke woning opzoeken. Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het taxatieverslag van de overheid kun je vinden op welke manier deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de volgende tabel vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€245.0005,6%
2019€232.0005,0%
2018€221.0002,8%
2017€215.0002,9%
2016€209.0000,5%
2015€208.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Leudal.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-neer-6086

Woningtaxatie in Neer

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Neer kan je extra kracht bijzetten met een officieel taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een uitstekend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Neer ligt rond de €225. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (dit ligt maximaal op €242).

Lokale taxateur zoeken
In de tabel hieronder check je taxateurs en makelaars in Neer die jouw kunnen ondersteunen bij een uitgebreid taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Horn, Nunhem, Buggenum, Haelen en Sint Odiliënberg.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk woonobject ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door factoren zoals: oppervlakte, bouwjaar, onderhoudsniveau, ligging, type woning, grootte en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Neer. Op dit aanslagbiljet lees je de verwachte woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Heb jij een woning of stuk grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1057% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Neer. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €259.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt gecalculeerd door middel van beschikbare data. Er wordt ingezoomd op onderwerpen zoals: ligging, oppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de wijk. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van geverifieerde woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je opvragen via de site van de gemeente (www.leudal.nl). In het taxatierapport staan belangrijke gegevens zoals: type object, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, bouwjaar, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopcijfers van nabije woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Neer?
Een bezwaarschrift indienen moet in een periode van 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en ga na of de aangehaalde huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je kunt aantonen dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Niet vergeten: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Neer heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie