WOZ bezwaar Lekkerkerk

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je aan het begin van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een inschatting van de waarde van jouw woning. A.d.h.v. de woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen Zoals de jaarlijkse OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Lekkerkerk? Op wozwaardespecialist.nl bieden wij meer informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Krimpenerwaard komt elk jaar met een indicatie van de marktprijs van een gebouw.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is dus slim om hier goed naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Lekkerkerk 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In deze tabel tref je een indicatie van de actuele woonlasten in Lekkerkerk (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal vind je ook meer informatie over Waardering onroerende zaken.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2941
Netnummer0180 (+31180)
Gemiddelde WOZ-waarde€274.000
OZB-tarief woningen0,1125%
Gemiddeld betaalde OZB€307
Rioolheffing€248
Afvalstoffenheffing€246
Totale woonlasten€802
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Lekkerkerk.

Kostenberekening: je woont in een koophuis in de gemeente Krimpenerwaard. De WOZ-waarde is vastgesteld op €234.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €234.000 x 0,1125% = €263.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Lekkerkerk? Je kunt dan bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het praktisch stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Lekkerkerk ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of ga naar wozwaardeloket.nl om in te zien of het al bekend is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag openen

  Het eenvoudige taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Lekkerkerk. Over het algemeen moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze documentatie is de basis van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Onderzoek woningwaarde

  Ga naar of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Controleer of deze woonhuizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dat kan voorkomen doordat ze een beter uitzicht hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een extra taxatie. Om je snel op te weg te helpen adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket. Hier vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je achterhaalt daar ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het persoonlijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In het overzicht hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€274.0006,6%
2019€257.0006,2%
2018€242.0002,1%
2017€237.0003,5%
2016€229.000-0,9%
2015€231.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Krimpenerwaard.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-lekkerkerk-2941

Woningtaxatie in Lekkerkerk

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Lekkerkerk komt nog beter over met een vakkundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Lekkerkerk ligt zo rond de €190. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ aangepast? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In het schema hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Lekkerkerk die jou kunnen voorzien van een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Ouderkerk aan den IJssel, Krimpen aan de Lek, Nieuwerkerk aan den IJssel, Schoonhoven en Ammerstol.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat betekent de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een object op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van zaken zoals: oppervlakte, onderhoudsniveau, bouwjaar, ligging, grootte, bijgebouwen en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Lekkerkerk. In dit document tref je de geregistreerde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Ben jij eigenaar van een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (begin van het jaar). Hierin vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1125% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Lekkerkerk. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €307.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt opgesteld aan de hand van objectieve criteria. Zo wordt er gekeken naar feiten als: ligging van het perceel, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de wijk. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor actuele woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Wanneer je het aanslagbiljet hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Je kunt dit rapport aanvragen bij de gemeente (www.krimpenerwaard.nl). In het rapport beschrijven ze actuele gegeven als: bijgebouwen, bouwjaar, grootte van het pand, kadastrale gegevens, adresgegevens, type object. In het taxatieverslag vind je tevens marktprijzen van referentieobjecten die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Lekkerkerk?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een periode van 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en evalueer of de vergelijkbare huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je meent dat de WOZ niet juist is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Aandachtspunt: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan speelt er nog wat anders mee. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Lekkerkerk kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie