WOZ bezwaar Woerdense Verlaat

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen in de eerste 12 weken van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Op basis van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals met name de OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Woerdense Verlaat? Hieronder geven we inzicht in welke opties je hebt.

 • De gemeente Nieuwkoop maakt elk jaar een schatting van de waarde van jouw woning.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • We raden altijd aan om hier scherp op te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Dit is privé te regelen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Woerdense Verlaat 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de onderstaande tabel bekijk je verschillende gegevens van de recente woonlasten in Woerdense Verlaat van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast is er meer info te vinden over WOZ-waarde vragen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode3652
Netnummer0172 (+31172)
Gemiddelde WOZ-waarde€324.000
OZB-tarief woningen0,1266%
Gemiddeld betaalde OZB€409
Rioolheffing€208
Afvalstoffenheffing€335
Totale woonlasten€952
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Woerdense Verlaat.

Berekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Nieuwkoop. De WOZ-waarde bedraagt op €271.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €271.000 x 0,1266% = €343.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start met de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Woerdense Verlaat? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In ons handige stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Woerdense Verlaat uitgevoerd kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Onderzoek de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of open wozwaardeloket.nl om in te zien of het al bekend is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het beknopte taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Woerdense Verlaat. Vermoedelijk kan dit alleen met DigiD. Dit rapport ligt ten grondslag aan de WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktwaarde

  Ga naar of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Weeg af of deze woonruimtes in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze behoorlijk divers zijn. Een reden kan zijn dat ze gemoderniseerd zijn of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je zo snel mogelijk doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een uitgebreide taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. In sommige gevallen bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Dit kan je 24/7 inzien via https://www.wozwaardeloket.nl. Hier kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je bekijkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het samengestelde taxatieverslag kun je vinden op welke manier de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In deze tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€324.0008,7%
2019€298.0005,7%
2018€282.0002,2%
2017€276.0002,6%
2016€269.0000,7%
2015€267.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Nieuwkoop.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-woerdense-verlaat-3652

Woningtaxatie in Woerdense Verlaat

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Het bezwaarschrift WOZ Woerdense Verlaat kan je nog sterker maken met een erkend taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Woerdense Verlaat ligt rond de €195. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de waarde verminderd? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, deze is maximaal €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In de bijgaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Woerdense Verlaat die jou kunnen voorzien van een erkend taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Wilnis, Waverveen, Vinkeveen, Mijdrecht en Loenersloot.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een object op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van feiten als: bouwjaar, type woning, ligging, bijgebouwen, grootte, oppervlakte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Woerdense Verlaat. Op dit aanslagbiljet check je de geregistreerde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij zelf een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (rond februari). Daarin staat als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1266% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Woerdense Verlaat. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €409.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde komt tot stand a.d.h.v. beschikbare data. Ze onderzoeken aspecten zoals: de ligging van de woning, grondoppervlakte, onderhoudstoestand en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de wijk. Je kunt bij het kadaster terecht de correcte woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Indien je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je opvragen via het belastingloket van de gemeente (www.nieuwkoop.nl). In dit document staan belangrijke gegevens zoals: bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, adresgegevens, type object, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopprijzen van gelijkwaardige woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Woerdense Verlaat?
Bezwaar maken kan binnen 45 dagen na dagtekening van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en ga na of de getoonde woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je denkt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde lager wordt ingeschat. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Disclaimer: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je goed nadenken. Woningzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Woerdense Verlaat zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie