WOZ bezwaar Geersdijk

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. De WOZ wil zeggen een inschatting van de waarde van jouw woning. Aan de hand van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de verplichte OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Geersdijk? Hieronder vertellen we je precies hoe dit werkt.

 • De gemeente Noord-Beveland beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van het woonhuis.
 • Middels deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is aan te raden hiervan op de hoogte te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij hiertegen bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Geersdijk 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de tabel hieronder geven we een indicatie van de hedendaagse woonlasten in Geersdijk waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Tevens vind je ook meer informatie over te lage WOZ-waarde.

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4494
Netnummer0113 (+31113)
Gemiddelde WOZ-waarde€217.000
OZB-tarief woningen0,1237%
Gemiddeld betaalde OZB€267
Rioolheffing€183
Afvalstoffenheffing€269
Totale woonlasten€719
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Geersdijk.

Stel: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Noord-Beveland. De WOZ-waarde bedraagt op €269.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €269.000 x 0,1237% = €333.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis Quick Scan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Geersdijk? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het praktisch stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Geersdijk werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om op te vragen of het al bekend is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het eenvoudige taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Geersdijk. Doorgaans heb je hier DigiD voor nodig. Dit verslag draagt bij aan de berekening van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Check huizenprijs

  Check of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Ga na of deze huizen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze behoorlijk divers zijn. Onder andere doordat ze gemoderniseerd zijn of als er sprake is van betonrot.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken moet je zo snel mogelijk doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een uitgebreide taxatie. Om je snel op te weg te helpen zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Soms kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de optie om het bezwaar af te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket platform. Op deze site is iedere openbare woning op te zoeken. Je vindt daar direct ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het samengestelde taxatieverslag is in te zien op basis waarvan de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de volgende tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€217.0006,4%
2019€204.0001,0%
2018€202.0002,5%
2017€197.0003,1%
2016€191.000-1,5%
2015€194.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Noord-Beveland.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-geersdijk-4494

Woningtaxatie in Geersdijk

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Geersdijk kan je goed onderbouwen met een officieel taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een uitstekend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Geersdijk ligt om en nabij de €220. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, maar een plafond van €242.

Taxateurs in de regio vinden
In de tabel hieronder check je taxateurs en makelaars in Geersdijk die professionele hulp bieden bij een officieel taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Kamperland, Wissenkerke, Colijnsplaat, Kats en Kortgene.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van onderwerpen als: oppervlakte, bouwjaar, type woning, grootte, ligging, bijgebouwen en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat is de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Geersdijk. In dit document bekijk je de huidige woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Als laatste gebruik je dit ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wanneer is er de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij zelf een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Daar tref je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1237% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Geersdijk. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €267.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt door de gemeente berekend d.m.v. data die voorhanden is. Men kijkt naar feiten zoals: waar staat de woning, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum dichtbij jouw woning. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van actuele woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Als je het aanslagbiljet hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je bekijken via de site van de gemeente (www.noord-beveland.nl). In het document beschrijven ze actuele gegeven als: kadastrale gegevens, grootte van het pand, adresgegevens, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, type object. In dit taxatieverslag vind je tevens prijzen van referentieobjecten die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Geersdijk?
Bezwaar maken kan binnen 45 dagen nadat je de beschikking hebt gekregen. Doorzoek het taxatieverslag online en check of de referentiewoningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je het gevoel hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Belangrijk: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je goed nadenken. Woningzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Geersdijk zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie