WOZ bezwaar Baexem

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je in januari, februari of maart de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. De WOZ is: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Middels deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de OZB beschikking maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Baexem? Op wozwaardespecialist.nl praten we je bij over wat je moet doen.

 • De gemeente Leudal komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van het woonhuis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om deze aanslag goed door te nemen zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Baexem 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In het onderstaande overzicht verschaffen we een overzicht met de recente woonlasten in Baexem waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal kun je ook verder lezen over WOZ-kredieten.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6095
Netnummer0475 (+31475)
Gemiddelde WOZ-waarde€245.000
OZB-tarief woningen0,1057%
Gemiddeld betaalde OZB€259
Rioolheffing€283
Afvalstoffenheffing€187
Totale woonlasten€729
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Baexem.

Voorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Leudal. De WOZ-waarde bedraagt op €290.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €290.000 x 0,1057% = €307.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Baexem? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Baexem precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om in te zien of de waarde al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Baexem. Let op: vaak is een DigiD account vereist. Deze documentatie is de basis van de WOZ-waarde.

 3. Controle marktwaarde

  Check of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Check of deze objecten ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dit kan zijn omdat ze gerenoveerd zijn of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Bezwaar maken

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een uitgebreide taxatie. Hiervoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde checken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via wozwaardeloket.nl. Op deze site kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je treft hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor iedereen openbaar. In het persoonlijke taxatieverslag vind je meer details over hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de bijgaande tabel vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€245.0005,6%
2019€232.0005,0%
2018€221.0002,8%
2017€215.0002,9%
2016€209.0000,5%
2015€208.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Leudal.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-baexem-6095

Woningtaxatie in Baexem

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Baexem kan je goed onderbouwen met een officieel taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om gelijk te krijgen. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Baexem ligt om en nabij de €240. Word je in het gelijk gesteld, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Soms heb je recht op een vergoeding (maximaal €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In de bijgaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Baexem die je kunnen helpen aan een uitgebreid taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Heythuysen, Leveroy, Heibloem, Roggel en Neer.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door factoren als: grootte, ligging, bouwjaar, oppervlakte, type woning, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Baexem. In die rapportage staan de vastgestelde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Tevens is dit van toepassing op de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Ben jij eigenaar van een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (gereed in februari). Je treft hierin de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1057% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Baexem. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €259.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde komt tot stand d.m.v. verschillende objectkenmerken. Hiervoor gebruiken ze kenmerken zoals: de ligging van de woning, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudstoestand en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de wijk. Je kunt bij het kadaster terecht actuele woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Als je een WOZ-beschikking hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Je kunt dit rapport aanvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.leudal.nl). In het taxatieverslag beschrijven ze actuele gegeven als: bouwjaar, type object, grootte van het pand, bijgebouwen, adresgegevens, oppervlakte van het perceel. In zo’n taxatieverslag vind je ook verkooptransacties van vergelijkbare huizen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Baexem?
De bezwaarprocedure kan je starten binnen 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en bekijk of de referentiewoningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente met daarbij jouw argumenten. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je denkt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarprocedure starten. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde wordt verminderd. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Let op: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Baexem kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie