WOZ bezwaar Maasgouw

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een verwachte marktwaarde van een woning. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld worden diverse belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB en het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Maasgouw? Hieronder praten we je bij over de te nemen stappen.

 • De gemeente Maasgouw calculeert jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Op basis van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • We raden altijd aan om hiervan op de hoogte te zijn zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij bezwaar aantekenen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Maasgouw 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de onderstaande tabel tref je een indicatie van de huidige woonlasten in Maasgouw van een meerpersoonshuishouden. Daarbij lees je ook meer informatie over WOZ-waarde bezwaarprocedure.

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6019
Netnummer0475 (+31475)
Gemiddelde WOZ-waarde€234.000
OZB-tarief woningen0,1029%
Gemiddeld betaalde OZB€240
Rioolheffing€238
Afvalstoffenheffing€204
Totale woonlasten€682
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Maasgouw.

Stel: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Maasgouw. De WOZ-waarde is vastgesteld op €287.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €287.000 x 0,1029% = €295.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Maasgouw? Je kunt dan bezwaar maken. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Maasgouw uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te bekijken of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Maasgouw. Meestal is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit stuk ligt ten grondslag aan de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Analyseer marktprijs

  Check of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Evalueer of deze woningen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze veel meer oppervlak hebben of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een alternatieve taxatie. Voor het gemak kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Vaak kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om te beslissen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde inzien

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket. Op deze site kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je bekijkt hier bovendien de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor alle Nederlanders te bekijken. In het opgestelde taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de onderstaande lijst vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€234.0006,8%
2019€219.0005,8%
2018€207.0002,5%
2017€202.0002,5%
2016€197.000-0,5%
2015€198.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Maasgouw.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-maasgouw-6019

Woningtaxatie in Maasgouw

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Maasgouw kan je extra kracht bijzetten met een deskundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Maasgouw ligt om en nabij de €210. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, echter tot maximaal €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In het overzicht hieronder vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Maasgouw die professionele hulp bieden bij een taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Weert, Peel en Maas, Beesel, Venlo en Horst aan de Maas.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderdelen als: bouwjaar, grootte, oppervlakte, bijgebouwen, onderhoudsniveau, type woningen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat is de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Maasgouw. In dit document staan de vastgestelde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Ben jij eigenaar van een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (gereed in februari). Daarin staat als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1029% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Maasgouw. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €240.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt opgesteld op basis van een speciaal model. Zo wordt er gekeken naar onderwerpen zoals: de ligging van het huis, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudstoestand en verkoopcijfers van huizen in de omgeving rondom je huis. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Indien je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je bekijken via de online omgeving van de gemeente (www.gemeentemaasgouw.nl). In het document zijn allerlei zaken zoals: bouwjaar, grootte van het pand, bijgebouwen, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, adresgegevens. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van marktprijzen van referentieobjecten die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Maasgouw?
De bezwaarprocedure kan je starten binnen 30 werkdagen na de datum van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en ga na of de vergelijkbare huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je vermoedt de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar aantekenen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Goed om te weten: ga je jouw woning verkopen? Dan gelden er andere belangen. Woningzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Maasgouw maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

 • WOZ bezwaar Heel
 • WOZ bezwaar Beegden
 • WOZ bezwaar Stevensweert
 • WOZ bezwaar Ohé en Laak
 • WOZ bezwaar Wessem
 • WOZ bezwaar Maasbracht
 • WOZ bezwaar Linne
 • WOZ bezwaar Thorn
 • Plaats een reactie