WOZ bezwaar Neeritter

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen in de eerste 12 weken van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. WOZ betekent: een geschatte marktprijs van een woning. Gebaseerd op deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals het OZB tarief en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Neeritter? Op dit portaal geven we inzicht in welke opties je hebt.

 • De gemeente Leudal raamt ieder jaar de marktwaarde van een object.
 • Aan de hand van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Je doet er goed aan om dit te checken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de WOZ niet klopt dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Neeritter 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de tabel hieronder bieden we duidelijke info over de actuele woonlasten in Neeritter op basis van een meerpersoonshuishouden. Daarbij kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6015
Netnummer0475 (+31475)
Gemiddelde WOZ-waarde€245.000
OZB-tarief woningen0,1057%
Gemiddeld betaalde OZB€259
Rioolheffing€283
Afvalstoffenheffing€187
Totale woonlasten€729
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Neeritter.

Stel: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Leudal. De WOZ-waarde bedraagt op €257.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €257.000 x 0,1057% = €272.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Neeritter? Je kunt een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het volgende stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Neeritter nu precies werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je aan het begin van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het opgestelde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Neeritter. Waarschijnlijk is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze verslaglegging is feitelijk een onderbouwing van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Controle marktprijs

  Evalueer of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Check of deze woonhuizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde dien je binnen 6 weken te doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een uitgebreide taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via website van het WOZ-waardeloket. Daar kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je treft hier ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het persoonlijke taxatieverslag is te vinden hoe de waarde precies bepaald is. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In deze tabel vind je de gemiddele woningwaarden van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€245.0005,6%
2019€232.0005,0%
2018€221.0002,8%
2017€215.0002,9%
2016€209.0000,5%
2015€208.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Leudal.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-neeritter-6015

Woningtaxatie in Neeritter

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Neeritter komt nog beter over met een deskundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een uitstekend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Neeritter komt gemiddeld uit rond de €250. Neemt de gemeente je verzoek over, en stellen ze de WOZ-waarde bij? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Lokale taxateurs vergelijken
In de onderstaande tabel check je taxateurs en makelaars in Neeritter die professionele hulp bieden bij een taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Check ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Ittervoort, Hunsel, Haler, Ell en Kessel.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van feiten zoals: bouwjaar, ligging, bijgebouwen, oppervlakte, onderhoudsniveau, type woning en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Neeritter. In die rapportage staan de actuele woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Tevens is dit van toepassing op de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Heb jij een woning in bezit? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Daar tref je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1057% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Neeritter. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €259.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt bepaald d.m.v. een speciaal model. Ze onderzoeken feiten zoals: waar staat de woning, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor betrouwbare woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Op het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je bekijken in het WOZ-loket van de gemeente (www.leudal.nl). In dit PDF-bestand zijn diverse zaken opgenomen zoals: oppervlakte van het perceel, adresgegevens, bijgebouwen, bouwjaar, grootte van het pand, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag tref je daarbij ook prijzen van vergelijkbare woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Neeritter?
Je dient bezwaar te maken in een periode van 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Informeer naar het actuele taxatieverslag en controleer of de referentiewoningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Opmerking: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan spelen er meer belangen. Geïnteresseerden letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Neeritter zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie