WOZ bezwaar Ittervoort

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je rond januari, februari en maart de nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Middels deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen Zoals de jaarlijkse OZB en het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Ittervoort? Op deze pagina lees je praktische info over de te nemen stappen.

 • De gemeente Leudal raamt ieder jaar de verwachte waarde van elk huis.
 • Middels deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden daar aandachtig naar te kijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de WOZ te hoog is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Ittervoort 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In deze tabel check je een overview van de huidige woonlasten in Ittervoort waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast is er meer info te vinden over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6014
Netnummer0475 (+31475)
Gemiddelde WOZ-waarde€245.000
OZB-tarief woningen0,1057%
Gemiddeld betaalde OZB€259
Rioolheffing€283
Afvalstoffenheffing€187
Totale woonlasten€729
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Ittervoort.

Kostenberekening: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Leudal. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €256.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €256.000 x 0,1057% = €271.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis WOZ-check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Ittervoort? Je kunt een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het 5-stappenplan hieronder maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Ittervoort uitgevoerd kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je in januari, februari of maart. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of het al bekend is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het opgestelde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Ittervoort. Let op: vaak moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Deze documentatie is de basis van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Onderzoek woningwaarde

  Evalueer of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Controleer of deze woonruimtes in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dit kan zijn omdat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een uitgevoerde woningtaxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het oneens? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

De WOZ-waarde checken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Je kunt dit dan bekijken via www.wozwaardeloket.nl. Op die website is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je treft hier ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het gemeentelijke taxatieverslag vind je meer details over hoe deze waardes zijn berekend. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In deze tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€245.0005,6%
2019€232.0005,0%
2018€221.0002,8%
2017€215.0002,9%
2016€209.0000,5%
2015€208.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Leudal.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-ittervoort-6014

Woningtaxatie in Ittervoort

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Ittervoort zal een stuk overtuigender zijn met een officieel taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Ittervoort ligt om en nabij de €245. Krijg je gelijk, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (tot een max. van €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In deze tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Ittervoort die betrouwbare service bieden voor een erkend taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Hunsel, Haler, Ell, Kessel en Maasbree.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De woningwaarde vormt de basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van aspecten als: bouwjaar, bijgebouwen, oppervlakte, grootte, type woning, ligging en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Ittervoort. In die rapportage staan de vastgestelde woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Ook gebruik je dit voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Ben jij de bezitter dan een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1057% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Ittervoort. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €259.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt opgesteld aan de hand van modelmatige waardebepaling. Hiervoor gebruiken ze aspecten zoals: ligging van het perceel, de oppervlakte, bouwjaar en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de regio. Je kunt bij het kadaster terecht geverifieerde woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je downloaden via de online omgeving van de gemeente (www.leudal.nl). In het document zijn diverse zaken opgenomen zoals: type object, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, bijgebouwen, kadastrale gegevens, grootte van het pand. In dit taxatieverslag bekijk je eveneens transactiecijfers van andere vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Ittervoort?
Het indienen van het bezwaar moet binnen 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en bekijk of de getoonde woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je van mening bent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de gemeente de woningwaarde herziet. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Niet vergeten: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Ittervoort zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie