WOZ bezwaar Heythuysen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. Met WOZ bedoelen we een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. A.d.h.v. de woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals het OZB tarief en uiteraard het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Heythuysen? Op deze website lees je praktische info over welke opties je hebt.

 • De gemeente Leudal calculeert jaarlijks de waarde van onroerende zaken.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is verstandig om hiervan op de hoogte te zijn zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de WOZ niet klopt dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Heythuysen 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de onderstaande tabel verstrekken we verschillende gegevens van de gemiddelde woonlasten in Heythuysen (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6093
Netnummer0475 (+31475)
Gemiddelde WOZ-waarde€245.000
OZB-tarief woningen0,1057%
Gemiddeld betaalde OZB€259
Rioolheffing€283
Afvalstoffenheffing€187
Totale woonlasten€729
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Heythuysen.

Rekenvoorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Leudal. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €289.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €289.000 x 0,1057% = €305.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Heythuysen? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In onderstaande stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Heythuysen uitgevoerd kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Beoordeel de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het gebruikte taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Heythuysen. Vermoedelijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit verslag dient als onderbouwing van de WOZ-waarde.

 3. Controle marktprijs

  Evalueer of de waarde correct is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar referentiewoningen. Controleer of deze woonobjecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze een gunstige ligging hebben of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Bezwaar maken

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een uitgevoerde woningtaxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Soms volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket. Daar kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je bekijkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt onderbouwd hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In het overzicht hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€245.0005,6%
2019€232.0005,0%
2018€221.0002,8%
2017€215.0002,9%
2016€209.0000,5%
2015€208.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Leudal.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-heythuysen-6093

Woningtaxatie in Heythuysen

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Heythuysen komt nog beter over met een taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente aangeeft. De investering van een WOZ-taxatierapport in Heythuysen komt gemiddeld uit rond de €280. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de waarde verminderd? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (dit ligt maximaal op €242).

Een taxateur in de regio zoeken
In de onderstaande tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Heythuysen die je kunnen adviseren aangaande een erkend taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Leveroy, Heibloem, Roggel, Neer en Horn.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door feiten zoals: oppervlakte, onderhoudsniveau, bouwjaar, grootte, ligging, type woning en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Heythuysen. In deze aanslag check je de actuele woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Als laatste gebruik je dit ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij een woning of stuk grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (gereed in februari). Daar tref je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1057% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Heythuysen. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €259.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt door de gemeente berekend aan de hand van data die voorhanden is. De gemeente verwerkt kenmerken als: waar het huis gelegen is, oppervlakte van de kavel, het soort woning en 1 of meer vergelijkbare woningen in de omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van actuele woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Indien je een WOZ-beschikking hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je opvragen via de site van de gemeente (www.leudal.nl). In het rapport beschrijven ze actuele gegeven als: type object, grootte van het pand, bijgebouwen, kadastrale gegevens, bouwjaar, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag vind je ook verkoopprijzen van soortgelijke woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Heythuysen?
Bezwaar maken kan binnen 30 werkdagen na datum van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en controleer of de aangehaalde woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je kunt aantonen dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde lager wordt ingeschat. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Disclaimer: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan speelt er nog wat anders mee. Woningzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Heythuysen kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie