WOZ-waarde Provincie Utrecht

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Middels deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de verplichte OZB maar ook het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Provincie Utrecht? Op deze website vertellen we je precies de te nemen stappen.

  • De Provincie Utrecht calculeert jaarlijks de marktwaarde van een huis.
  • Gebaseerd op deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
  • Het is aan te raden hier goed naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
  • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
  • Wanneer je veronderstelt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
  • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

 

Actuele WOZ-waarde opvragen

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je vindt daar direct ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt uitgelegd hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de onderstaande tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de laatste jaren.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

Bekijk de mogelijkheden in o.a. IJsselstein, Lopik, Montfoort, Oudewater, Nieuwegein, Woerden, Utrecht, Stichtse Vecht, De Ronde Venen, Zeist, Bunnik, De Bilt, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Soest, Amersfoort, Leusden, Veenendaal, Rhenen, Renswoude, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Houten en Vijfheerenlanden.

 

Woningtaxatie in Provincie Utrecht

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Provincie Utrecht kan je goed onderbouwen met een vakkundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om gelijk te krijgen. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning minder waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De investering van een WOZ-taxatierapport in Provincie Utrecht ligt rond de €225. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, echter tot maximaal €242.