WOZ bezwaar De Ronde Venen

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een inschatting van de waarde van jouw woning. Aan de hand van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in De Ronde Venen? Hier vind je uitgebreide informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente De Ronde Venen raamt ieder jaar de verwachte waarde van elk huis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Je doet er goed aan om hier elk jaar goed naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de WOZ niet juist is dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Dit is privé te regelen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde De Ronde Venen 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de volgende tabel geven we een kostenraming van de gemiddelde woonlasten in De Ronde Venen (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina kan je ook meer info vinden over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3642
Netnummer0297 (+31297)
Gemiddelde WOZ-waarde€380.000
OZB-tarief woningen0,08%
Gemiddeld betaalde OZB€304
Rioolheffing€213
Afvalstoffenheffing€269
Totale woonlasten€746
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in De Ronde Venen.

Rekenvoorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente De Ronde Venen. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €259.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €259.000 x 0,08% = €207.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis Quick Scan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in De Ronde Venen? Je kunt een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in De Ronde Venen aangevlogen dient te worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het gebruikte taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket De Ronde Venen. Doorgaans moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Deze documentatie dient als onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Onderzoek huizenprijs

  Ga naar of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Evalueer of deze woningen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dat kan voorkomen doordat ze een beter uitzicht hebben of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een extra taxatie. Om je snel op te weg te helpen adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Soms kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket platform. Via die zoekmachine vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je ziet hier ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd staat hoe deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de tabel hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€380.0008,6%
2019€350.0008,7%
2018€322.0001,3%
2017€318.0004,3%
2016€305.0003,4%
2015€295.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente De Ronde Venen.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-de-ronde-venen-3642

Woningtaxatie in De Ronde Venen

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ De Ronde Venen komt nog beter over met een vakkundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in De Ronde Venen ligt zo rond de €230. Krijg je gelijk, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, maar een plafond van €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In de onderstaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in De Ronde Venen die professionele hulp bieden bij een taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Stichtse Vecht, Utrecht, Woerden, Nieuwegein en Oudewater.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De waarde van de WOZ bepaalt de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van je huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door thema’s zoals: grootte, onderhoudsniveau, type woning, ligging, oppervlakte, bijgebouwen en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in De Ronde Venen. In deze gemeentelijke beschikking staan de ingeschatte woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Als laatste gebruik je dit ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wanneer is er de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Je vindt daarin de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,08% over de WOZ waarde aan OZB belasting in De Ronde Venen. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €304.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt gecalculeerd a.d.h.v. beschikbare data. Ze onderzoeken onderwerpen als: ligging van het perceel, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsniveau en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de buurt. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de juiste woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Als je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je bekijken via de site van de gemeente (gemeente.derondevenen.nl). In het rapport beschrijven ze actuele gegeven als: adresgegevens, type object, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, kadastrale gegevens, grootte van het pand. In het taxatieverslag vind je tevens prijzen van referentieobjecten die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in De Ronde Venen?
Het indienen van het bezwaar moet in een periode van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en analyseer of de vergelijkbare woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog is dan kan je hiertegen bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Let op: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Potentiële kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in De Ronde Venen zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

 • WOZ bezwaar Mijdrecht
 • WOZ bezwaar Vinkeveen
 • WOZ bezwaar Waverveen
 • WOZ bezwaar Wilnis
 • WOZ bezwaar Amstelhoek
 • WOZ bezwaar Abcoude
 • WOZ bezwaar Baambrugge
 • WOZ bezwaar de Hoef
 • Plaats een reactie