WOZ bezwaar Blitterswijck

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. WOZ houdt in: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. A.d.h.v. de woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de verplichte OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Blitterswijck? Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Venray begroot jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Je doet er goed aan om hier goed naar te kijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Blitterswijck 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In deze tabel tref je een kostenraming van de huidige woonlasten in Blitterswijck (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl vind je ook meer informatie over Marktwaarde woning.

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5863
Netnummer0478 (+31478)
Gemiddelde WOZ-waarde€236.000
OZB-tarief woningen0,1427%
Gemiddeld betaalde OZB€335
Rioolheffing€224
Afvalstoffenheffing€195
Totale woonlasten€754
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Blitterswijck.

Stel: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Venray. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €288.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €288.000 x 0,1427% = €411.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start met de gratis check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Blitterswijck? Je kunt dan bezwaar maken. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In ons handige stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Blitterswijck precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je aan het begin van elk jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gestandaardiseerde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Blitterswijck. Gewoonlijk is een DigiD account vereist. Deze verslaglegging bevat kenmerken die van belang zijn voor de WOZ-waarde.

 3. Onderzoek verkoopprijs

  Controleer of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Evalueer of deze objecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dit komt doorgaans doordat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een recent taxatierapport. Voor het gemak kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Je kunt dit dan bekijken via wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je bekijkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het gemeentelijke taxatieverslag staat hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. Hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€236.0005,8%
2019€223.0003,2%
2018€216.0004,3%
2017€207.0000,5%
2016€206.000-1,0%
2015€208.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Venray.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-blitterswijck-5863

Woningtaxatie in Blitterswijck

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Blitterswijck kan je extra kracht bijzetten met een deskundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je verzoek wordt goedgekeurd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het woonobject een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Blitterswijck ligt om en nabij de €250. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Soms heb je recht op een vergoeding, deze is maximaal €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In de tabel hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Blitterswijck die jouw kunnen ondersteunen bij een taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Geijsteren, Wanssum, Wellerlooi, Well en Well.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woning in Nederland krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De woningwaarde vormt de basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. kenmerken als: grootte, bijgebouwen, bouwjaar, oppervlakte, type woning, onderhoudsniveau en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Blitterswijck. In deze documenten bekijk je een indicatie van de woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Als laatste gebruik je dit ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Staat de woning op jouw naam? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verstuurd in februari). In deze aanslag staat als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1427% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Blitterswijck. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €335.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt door de gemeente berekend aan de hand van modelmatige waardebepaling. Zo wordt er gekeken naar feiten als: ligging van het perceel, grondoppervlakte, bouwjaar en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de regio. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van geverifieerde woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Zodra je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je downloaden in het WOZ-loket van de gemeente (www.venray.nl). In het taxatierapport beschrijven ze actuele gegeven als: kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, grootte van het pand, type object, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook verkoopgegevens van vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Blitterswijck?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een periode van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en analyseer of de vergelijkbare huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je kunt aantonen dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Goed om te weten: wil je jouw woning te koop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Geïnteresseerden checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Blitterswijck maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie