WOZ bezwaar Zeist

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een geschatte marktprijs van een woning. Op basis van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de standaard OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Bunnik? Op deze website geven we inzicht in de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Bunnik raamt ieder jaar de verwachte waarde van elk huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is essentieel om hier scherp op te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar aantekenen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Bunnik 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de onderstaande tabel bekijk je duidelijke info over de verschillende woonlasten in Bunnik (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Daarbij bekijk je ook informatie over Marktwaarde woning.

ProvincieUtrecht
GemeenteBunnik
Postcode3704
Netnummer030 (+3130)
Gemiddelde WOZ-waarde€382.000
OZB-tarief woningen0,1441%
Gemiddeld betaalde OZB€549
Rioolheffing€204
Afvalstoffenheffing€268
Totale woonlasten€1021
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Bunnik.

Kostenberekening: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Bunnik. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €276.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €276.000 x 0,1441% = €398.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis waardescan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Bunnik? Je kunt dan bezwaar maken. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In onderstaande stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Bunnik ingediend kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je aan het begin van elk jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om in te zien of het al bekend is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag openen

  Het taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Bunnik. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Het document bevat kenmerken die van belang zijn voor de waardebepaling.

 3. Evalueer marktwaarde

  Ga naar of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Controleer of deze huizen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dit kan zijn omdat ze een beter uitzicht hebben of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar moet je zo snel mogelijk doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een extra taxatie. Om je snel op te weg te helpen raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Soms kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze kan je eenvoudig opvragen via www.wozwaardeloket.nl. Op die website vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je ziet hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het opgestelde taxatieverslag staat hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de tabel hieronder is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€382.00010,4%
2019€346.0008,1%
2018€320.0008,8%
2017€294.0006,5%
2016€276.0001,1%
2015€273.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Bunnik.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-bunnik-3704

Woningtaxatie in Bunnik

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Bunnik kan je goed onderbouwen met een deskundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Bunnik bedraagt circa €230. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ aangepast? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Vind een taxateur in de buurt
In de onderstaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Bunnik die jouw kunnen ondersteunen bij een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Zeist, De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Utrecht en Woerden.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderdelen zoals: oppervlakte, bouwjaar, grootte, ligging, bijgebouwen, type woning en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Bunnik. In deze documenten check je een indicatie van de woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Tevens is dit van toepassing op de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Heb jij zelf een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1441% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Bunnik. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €549.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt gecalculeerd door middel van objectieve criteria. De gemeente verwerkt thema’s zoals: plek van de woning, grondoppervlakte, onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de regio. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor betrouwbare woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Als je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.bunnik.nl). In het document zijn allerlei zaken zoals: bouwjaar, type object, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopprijzen van andere vergelijkbare woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Bunnik?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 45 dagen na ontvangst van de beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en check of deze huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Opmerking: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan spelen er meer belangen. Kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Bunnik heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

 • WOZ bezwaar Bosch en Duin
 • WOZ bezwaar Austerlitz
 • WOZ bezwaar Den Dolder
 • Plaats een reactie