WOZ bezwaar Ulft

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen in de eerste 12 weken van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kan men verschillende heffingen opleggen Zoals de jaarlijkse OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Is de waarde van het huis te hoog en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Ulft? Op dit portaal vertellen we je precies wat je moet doen.

 • De gemeente Oude IJsselstreek beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van het woonhuis.
 • Middels deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Je doet er goed aan om dit te checken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je bezwaar maken bij gemeente. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Ulft 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de onderstaande lijst verschaffen we een samenvatting van de gemiddelde woonlasten in Ulft (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op dit platform lees je ook meer informatie over WOZ-krediet.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7071
Netnummer0315 (+31315)
Gemiddelde WOZ-waarde€215.000
OZB-tarief woningen0,1615%
Gemiddeld betaalde OZB€346
Rioolheffing€231
Afvalstoffenheffing€184
Totale woonlasten€761
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Ulft.

Kostenberekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Oude IJsselstreek. De WOZ-waarde is vastgesteld op €293.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €293.000 x 0,1615% = €473.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start met de gratis check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Ulft? Je kunt dan bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Ulft aangevlogen dient te worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het basis-taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Ulft. Over het algemeen is een DigiD account vereist. Dit stuk bevat kenmerken die van belang zijn voor de WOZ-waarde.

 3. Evalueer huizenprijs

  Ga naar of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Controleer of deze woonruimtes in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Maak bezwaar

  Het maken van het bezwaar dien je binnen 6 weken te doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een onderbouwd taxatierapport. Voor het gemak kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om uitspraak te doen. Ben je het oneens? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket platform. Op dit platform kun je elke woning opzoeken. Je treft hier ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het gestandaardiseerde taxatierapport wordt uitgelegd hoe de waarde is vastgesteld. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€215.0003,9%
2019€207.0004,0%
2018€199.0003,1%
2017€193.0000,5%
2016€192.0001,1%
2015€190.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Oude IJsselstreek.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-ulft-7071

Woningtaxatie in Ulft

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Ulft kan je goed onderbouwen met een vakkundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Ulft ligt om en nabij de €210. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (tot een max. van €242).

Lokale taxateur zoeken
Hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Ulft die je mogelijk willen helpen aan een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Sinderen, Silvolde, Terborg, Heelweg en Westendorp.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat is de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. zaken als: type woning, oppervlakte, onderhoudsniveau, ligging, bijgebouwen, grootte en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat is de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Ulft. In deze documenten check je de ingeschatte woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je gebruikt ze ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (rond februari). Daarin staat het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1615% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Ulft. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €346.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt gecalculeerd door middel van kadastrale data. Er wordt ingezoomd op factoren zoals: de ligging van het huis, grondoppervlakte van het perceel, type woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de wijk. Je kunt bij het kadaster terecht actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Indien je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je opvragen bij de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl). In het rapport vermelden ze relevante details zoals: adresgegevens, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bouwjaar, bijgebouwen, type object. In het taxatieverslag bekijk je ook prijzen van referentieobjecten die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Ulft?
Het maken van bezwaar is mogelijk binnen 45 dagen na datum van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en onderzoek of deze huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je denkt dat de WOZ niet klopt dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde lager wordt ingeschat. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Goed om te weten: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Woningzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Ulft kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie