WOZ bezwaar Silvolde

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een schatting van de waarde van jouw huis. Middels deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de OZB beschikking en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Silvolde? Op deze website vertellen we je precies de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Oude IJsselstreek maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een huis.
 • Middels deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is verstandig om dit goed in de gaten te houden zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Silvolde 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de onderstaande tabel tref je een overzicht met de verschillende woonlasten in Silvolde (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op dit platform lees je ook meer informatie over WOZ-waarde zakelijk.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7064
Netnummer0315 (+31315)
Gemiddelde WOZ-waarde€215.000
OZB-tarief woningen0,1615%
Gemiddeld betaalde OZB€346
Rioolheffing€231
Afvalstoffenheffing€184
Totale woonlasten€761
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Silvolde.

Rekenvoorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Oude IJsselstreek. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €291.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €291.000 x 0,1615% = €470.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Silvolde? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het 5-stappenplan hieronder verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Silvolde nu precies werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Wacht op de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te zien of het al bekend is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het gebruikte taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Silvolde. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit verslag is een toelichting op de waardebepaling.

 3. Evalueer marktwaarde

  Bekijk of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met referentiewoningen. Ga na of deze woonhuizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dat kan voorkomen doordat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Kom met overtuigend bewijs zoals een taxatierapport. Hiervoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het oneens? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze kan je eenvoudig opvragen via website van het WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je ziet hier ook de waarde van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het gestandaardiseerde taxatierapport wordt meer precies omschreven hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€215.0003,9%
2019€207.0004,0%
2018€199.0003,1%
2017€193.0000,5%
2016€192.0001,1%
2015€190.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Oude IJsselstreek.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-silvolde-7064

Woningtaxatie in Silvolde

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Silvolde zal een stuk overtuigender zijn met een erkend taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw huis minder / meer waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Silvolde komt gemiddeld uit rond de €260. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, deze is maximaal €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In de onderstaande lijst vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Silvolde die betrouwbare service bieden voor een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Terborg, Heelweg, Westendorp, Varsseveld en Wijnbergen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woningeigenaar krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar thema’s zoals: grootte, onderhoudsniveau, bijgebouwen, oppervlakte, type woning, ligging en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Silvolde. In deze aanslag check je de geregistreerde woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je gebruikt ze ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Staat de woning op jouw naam? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). In dit document vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1615% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Silvolde. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €346.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt door de gemeente berekend met behulp van openbare data. Men kijkt naar kenmerken zoals: de ligging van de woning, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de wijk. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de correcte woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Als je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Dit document vind je via de online omgeving van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl). In het document vermelden ze relevante details zoals: type object, kadastrale gegevens, bijgebouwen, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag tref je daarbij ook transactiecijfers van nabije woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Silvolde?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een periode van 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Neem het taxatieverslag goed door en evalueer of deze huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Disclaimer: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je goed nadenken. Investeerders kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Silvolde kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie