WOZ bezwaar Terborg

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen aan het begin van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. De WOZ is: een geschatte marktprijs van een woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals met name de OZB en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Terborg? Op deze website kan je aan de slag met handige info over hoe dit werkt.

 • De gemeente Oude IJsselstreek maakt elk jaar een schatting van de marktprijs van een gebouw.
 • Middels deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om hier goed naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar aantekenen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Terborg 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de onderstaande lijst tref je een samenvatting van de huidige woonlasten in Terborg waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina bekijk je ook informatie over WOZ-waarde FAQ.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7060
Netnummer0314 (+31314)
Gemiddelde WOZ-waarde€215.000
OZB-tarief woningen0,1615%
Gemiddeld betaalde OZB€346
Rioolheffing€231
Afvalstoffenheffing€184
Totale woonlasten€761
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Terborg.

Calculatie: je hebt een koopwoning in de gemeente Oude IJsselstreek. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €290.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €290.000 x 0,1615% = €468.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Terborg? Dan kan je formeel bezwaar maken. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het bijgaande vijfstappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Terborg nu precies werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het beknopte taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Terborg. Waarschijnlijk heb je hier DigiD voor nodig. Dit rapport is een toelichting op de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Evalueer woningprijs

  Weeg af of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Evalueer of deze woonruimtes vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze gerenoveerd zijn of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een professionele woningtaxatie. Hiervoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde inzien

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket. Op die website vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je achterhaalt daar ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd is te vinden hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de tabel hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€215.0003,9%
2019€207.0004,0%
2018€199.0003,1%
2017€193.0000,5%
2016€192.0001,1%
2015€190.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Oude IJsselstreek.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-terborg-7060

Woningtaxatie in Terborg

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Terborg kan je extra kracht bijzetten met een deskundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Terborg ligt rond de €200. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, deze is maximaal €242.

Lokale taxateur zoeken
In de volgende tabel vind je taxateurs en makelaars in Terborg die je mogelijk kunnen helpen met een taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Heelweg, Westendorp, Varsseveld, Wijnbergen en Braamt.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De woningwaarde vormt de basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar feiten als: ligging, oppervlakte, bouwjaar, bijgebouwen, type woning, onderhoudsniveau en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Terborg. In deze documenten lees je de actuele woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je gebruikt ze ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Ben jij eigenaar van een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Daarin staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1615% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Terborg. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €346.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt gecalculeerd a.d.h.v. modelmatige waardebepaling. Er wordt ingezoomd op thema’s als: de ligging van de woning, oppervlakte van het perceel, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de wijk. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de correcte woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Wanneer je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je opvragen via de site van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl). In het rapport vermelden ze relevante details zoals: adresgegevens, grootte van het pand, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, type object. In dit taxatieverslag zie je ook een overzicht met marktprijzen van gelijkwaardige woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Terborg?
Een bezwaarschrift indienen moet binnen 45 dagen na dagtekening van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en ga na of de woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente, inclusief argumenten. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je vermoedt de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar aantekenen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de woningwaarde herziet. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Niet vergeten: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan spelen er meer belangen. Kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Terborg maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie