WOZ bezwaar Gendringen

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je rond januari, februari en maart de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. WOZ houdt in: een inschatting van de waarde van jouw woning. Op basis van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Gendringen? Op deze website kan je aan de slag met handige info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Oude IJsselstreek begroot jaarlijks de marktprijs van een gebouw.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is essentieel om deze aanslag goed door te nemen zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Gendringen 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In het overzicht hieronder verschaffen we verschillende gegevens van de actuele woonlasten in Gendringen (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina bekijk je ook informatie over WOZ-waarde inzien .

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7080
Netnummer0315 (+31315)
Gemiddelde WOZ-waarde€215.000
OZB-tarief woningen0,1615%
Gemiddeld betaalde OZB€346
Rioolheffing€231
Afvalstoffenheffing€184
Totale woonlasten€761
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Gendringen.

Berekening: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Oude IJsselstreek. De WOZ-waarde bedraagt op €231.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €231.000 x 0,1615% = €373.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Gendringen? Je kunt een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het 5-stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Gendringen aangevlogen dient te worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het basis-taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Gendringen. Over het algemeen moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze verslaglegging is de basis van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Analyseer verkoopprijs

  Check of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met referentiewoningen. Beoordeel of deze woonobjecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dit kan zijn omdat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het maken van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een alternatieve taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Ben je het oneens? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Op deze site vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je checkt hier bovendien de waarde van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het gestandaardiseerde taxatierapport staat hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€215.0003,9%
2019€207.0004,0%
2018€199.0003,1%
2017€193.0000,5%
2016€192.0001,1%
2015€190.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Oude IJsselstreek.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-gendringen-7080

Woningtaxatie in Gendringen

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Jouw bezwaarschrift WOZ Gendringen kan je het beste ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om in het gelijk gesteld te worden. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Gendringen is ongeveer €255. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (maximaal €242).

Taxateurs vergelijken
In de tabel hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Gendringen die jouw kunnen ondersteunen bij een taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Megchelen, Netterden, Varsselder, Etten en Ulft.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar aspecten zoals: onderhoudsniveau, type woning, oppervlakte, bijgebouwen, ligging, bouwjaaren verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Gendringen. In die rapportage vind je de huidige woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Als laatste gebruik je dit ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wanneer is er de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Ben jij eigenaar van een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Daar tref je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1615% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Gendringen. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €346.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt bepaald door middel van verschillende objectkenmerken. Zo wordt er gekeken naar feiten zoals: waar staat de woning, de oppervlakte, het soort woning en 1 of meer vergelijkbare woningen in de regio. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van geverifieerde woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Als je het aanslagbiljet hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Je kunt dit rapport aanvragen via de site van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl). In het taxatierapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; bijgebouwen, adresgegevens, type object, grootte van het pand, bouwjaar, oppervlakte van het perceel. In het taxatieverslag tref je daarbij ook verkoopprijzen van andere vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Gendringen?
Een bezwaarschrift indienen moet in een periode van 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en controleer of de aangehaalde woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Opmerking: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan spelen er meer belangen. Investeerders checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Gendringen kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie