WOZ bezwaar Sinderen

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in januari, februari of maart de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de waarde van jouw huis. A.d.h.v. de woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Sinderen? Hier vind je uitgebreide informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Oude IJsselstreek begroot jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden deze aanslag goed door te nemen zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Sinderen 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In het onderstaande overzicht tref je een kostenraming van de verschillende woonlasten in Sinderen (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Daarnaast kan je ook meer info vinden over Informatie over WOZ-waarde.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7065
Netnummer0315 (+31315)
Gemiddelde WOZ-waarde€215.000
OZB-tarief woningen0,1615%
Gemiddeld betaalde OZB€346
Rioolheffing€231
Afvalstoffenheffing€184
Totale woonlasten€761
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Sinderen.

Berekening: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Oude IJsselstreek. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €292.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €292.000 x 0,1615% = €472.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start de gratis waardescan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Sinderen? Dan kan je formeel bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het praktisch stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Sinderen precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te checken of het al bekend is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het opgestelde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Sinderen. Over het algemeen kan dit alleen met DigiD. Dit rapport is de basis van de WOZ-waarde.

 3. Controle marktprijs

  Ga naar of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met referentiewoningen. Ga na of deze woningen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dit kan zijn omdat ze gemoderniseerd zijn of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een extra taxatie. Voor het gemak kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Vaak volstaat soms al een telefoontje.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket. Daar vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je achterhaalt daar ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het taxatieverslag van de overheid is in te zien op basis waarvan de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de bijgaande tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€215.0003,9%
2019€207.0004,0%
2018€199.0003,1%
2017€193.0000,5%
2016€192.0001,1%
2015€190.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Oude IJsselstreek.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-sinderen-7065

Woningtaxatie in Sinderen

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Sinderen zal een stuk overtuigender zijn met een vakkundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om gelijk te krijgen. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente aangeeft. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Sinderen ligt om en nabij de €190. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaat de waarde omlaag? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (maximaal €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In de tabel hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Sinderen die je kunnen adviseren aangaande een taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Silvolde, Terborg, Heelweg, Westendorp en Varsseveld.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. factoren als: grootte, ligging, onderhoudsniveau, type woning, bijgebouwen, oppervlakte en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Sinderen. In die rapportage vind je de geregistreerde woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Ook gebruik je dit voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Bezit jij een woning? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (rond februari). In dit document vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1615% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Sinderen. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €346.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt bepaald a.d.h.v. kadastrale data. Zo wordt er gekeken naar onderdelen zoals: ligging, oppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Als je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Je kunt dit rapport aanvragen bij de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl). In dit document zijn allerlei zaken zoals: grootte van het pand, bijgebouwen, bouwjaar, kadastrale gegevens, adresgegevens, type object. In het taxatieverslag vind je ook details van koopsommen van nabije woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Sinderen?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een termijn van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en weeg af of de vergelijkbare woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente inclusief onderbouwing. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je meent dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Aandachtspunt: wil je jouw woning te koop zetten? Dan spelen er meer belangen. Kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Sinderen kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie