WOZ bezwaar Breedenbroek

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals met name de OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Breedenbroek? Op wozwaardespecialist.nl lees je praktische info over de te nemen stappen.

 • De gemeente Oude IJsselstreek komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een object.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • We raden altijd aan om daar aandachtig naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Breedenbroek 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de tabel hieronder tref je een overview van de verschillende woonlasten in Breedenbroek (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Tevens vind je ook meer informatie over WOZ-waarde bezwaarprocedure.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7084
Netnummer0315 (+31315)
Gemiddelde WOZ-waarde€215.000
OZB-tarief woningen0,1615%
Gemiddeld betaalde OZB€346
Rioolheffing€231
Afvalstoffenheffing€184
Totale woonlasten€761
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Breedenbroek.

Rekenvoorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Oude IJsselstreek. De WOZ-waarde is vastgesteld op €232.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €232.000 x 0,1615% = €375.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start de gratis waardescan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Breedenbroek? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het praktisch stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Breedenbroek aangevlogen dient te worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag openen

  Het gestandaardiseerde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Breedenbroek. Gewoonlijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze verslaglegging is een toelichting op de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Analyseer marktprijs

  Controleer of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Controleer of deze woonobjecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Onder andere doordat ze gemoderniseerd zijn of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een professionele woningtaxatie. Voor het gemak is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om te beslissen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde inzien

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het officiële WOZ-waardeloket. Op deze site kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je ziet hier ook de waarde van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het gestandaardiseerde taxatierapport is te vinden hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de onderstaande lijst vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€215.0003,9%
2019€207.0004,0%
2018€199.0003,1%
2017€193.0000,5%
2016€192.0001,1%
2015€190.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Oude IJsselstreek.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-breedenbroek-7084

Woningtaxatie in Breedenbroek

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Breedenbroek kan je het beste ondersteunen met een taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Breedenbroek ligt zo rond de €210. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Soms heb je recht op een vergoeding (tot een max. van €242).

Vind en vergelijk taxateurs
In de tabel hieronder vind je taxateurs en makelaars in Breedenbroek die jou kunnen ondersteunen met een officieel taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Gendringen, Megchelen, Netterden, Varsselder en Etten.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een object op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar kenmerken als: oppervlakte, type woning, grootte, bouwjaar, onderhoudsniveau, bijgebouwen en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat is een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Breedenbroek. In deze aanslag lees je de vastgestelde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). In dit document vind je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1615% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Breedenbroek. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €346.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt bepaald d.m.v. een speciaal model. Hiervoor gebruiken ze aspecten zoals: waar staat de woning, oppervlakte van het perceel, bouwjaar en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de regio. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Vanaf het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Dit document vind je bij de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl). In dit document staan belangrijke gegevens zoals: adresgegevens, bijgebouwen, type object, grootte van het pand, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel. In zo’n taxatieverslag vind je tevens verkoopcijfers van soortgelijke woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Breedenbroek?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 30 werkdagen na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en onderzoek of de getoonde woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de WOZ te hoog is dan kan je hiertegen bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Let goed op: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je goed nadenken. Geïnteresseerden letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Breedenbroek maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie