WOZ bezwaar Eursinge

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de waarde van jouw huis. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de verplichte OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Eursinge? Op wozwaardespecialist.nl vertellen we je precies de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Midden-Drenthe komt elk jaar met een indicatie van de waarde van jouw woning.
 • Middels deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is essentieel om hier scherp op te zijn zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij hiertegen bezwaar maken. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Eursinge 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de tabel hieronder check je een indicatie van de hedendaagse woonlasten in Eursinge (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarnaast lees je ook meer informatie over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9434
Netnummer0593 (+31593)
Gemiddelde WOZ-waarde€226.000
OZB-tarief woningen0,1102%
Gemiddeld betaalde OZB€248
Rioolheffing€239
Afvalstoffenheffing€237
Totale woonlasten€724
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Eursinge.

Voorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Midden-Drenthe. De WOZ-waarde ligt op €283.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €283.000 x 0,1102% = €312.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start met de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Eursinge? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Eursinge ingediend kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of open wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beschikbare taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Eursinge. Waarschijnlijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Het document is de basis van de WOZ-waarde.

 3. Evalueer woningwaarde

  Controleer of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Controleer of deze gebouwen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze significant verschillen. Dit kan zijn omdat ze veel meer oppervlak hebben of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een professionele woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Soms bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via https://www.wozwaardeloket.nl. Op deze site vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je bekijkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het gemeentelijke taxatieverslag vind je meer details over hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de bijgaande tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€226.0006,6%
2019€212.0005,0%
2018€202.0003,1%
2017€196.0001,0%
2016€194.0000,0%
2015€194.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Midden-Drenthe.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-eursinge-9434

Woningtaxatie in Eursinge

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Eursinge komt nog beter over met een taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Eursinge bedraagt circa €250. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, deze is maximaal €242.

Vind een taxateur in de buurt
In het overzicht hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Eursinge die je mogelijk kunnen helpen met een taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Zwiggelte, Zuidveld, Westerbork, Hoogersmilde en Appelscha.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

De WOZ waarde: wat is dat?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woningbezitter krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. factoren als: bouwjaar, onderhoudsniveau, oppervlakte, bijgebouwen, type woning, ligging en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Eursinge. In deze documenten staan de geregistreerde woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Tevens is dit van toepassing op de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Staat de woning op jouw naam? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). In dit document vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1102% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Eursinge. Een gemiddelde woning betaalt €248.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt door de gemeente berekend met behulp van kadastrale data. Er wordt ingezoomd op kenmerken zoals: de ligging van het huis, de inhoud van de woning, het soort woning en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de wijk. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor actuele woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Als je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je downloaden via het belastingloket van de gemeente (www.middendrenthe.nl). In het taxatieverslag krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bouwjaar, bijgebouwen, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook verkooptransacties van referentieobjecten die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Eursinge?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een periode van 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en check of de referentie huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente inclusief onderbouwing. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je van mening bent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Belangrijk: wil je jouw woning te koop zetten? Dan gelden er andere belangen. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Eursinge maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie