WOZ bezwaar Loppersum

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in januari, februari of maart een nieuwe WOZ-beschikking. Onder WOZ verstaan we: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. A.d.h.v. de woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals met name de OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Is de waarde van het huis te hoog en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Loppersum? Op deze pagina vertellen we je precies de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Loppersum komt elk jaar met een indicatie van de verkoopprijs van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Je doet er goed aan om hier elk jaar goed naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Loppersum 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de tabel hieronder geven we een kostenraming van de hedendaagse woonlasten in Loppersum waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal bekijk je ook informatie over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9919
Netnummer0596 (+31596)
Gemiddelde WOZ-waarde€162.000
OZB-tarief woningen0,1731%
Gemiddeld betaalde OZB€279
Rioolheffing€346
Afvalstoffenheffing€241
Totale woonlasten€866
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Loppersum.

Rekenvoorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Loppersum. De WOZ-waarde ligt op €230.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €230.000 x 0,1731% = €398.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis Quick Scan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Loppersum? Je kunt een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In ons handige stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Loppersum aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of het al bekend is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gestandaardiseerde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Loppersum. Over het algemeen heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze documentatie is feitelijk een onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Beoordeling woningwaarde

  Bekijk of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Evalueer of deze gebouwen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze significant verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze gemoderniseerd zijn of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een professionele woningtaxatie. Hiervoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het oneens? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket platform. Op die website kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je achterhaalt daar ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het opgestelde taxatieverslag wordt uitgelegd hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de tabel hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€162.0004,5%
2019€155.0004,0%
2018€149.0002,8%
2017€145.0000,7%
2016€144.000-2,0%
2015€147.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Loppersum.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-loppersum-9919

Woningtaxatie in Loppersum

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Loppersum kan je goed onderbouwen met een officieel taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning minder waard is dan de gemeente stelt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Loppersum ligt zo rond de €215. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ aangepast? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, deze is maximaal €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In de onderstaande tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Loppersum die betrouwbare service bieden voor een vakkundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Appingedam, Achtkarspelen, Westerkwartier, Groningen en Westerwolde.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woning in Nederland krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door thema’s als: ligging, bijgebouwen, onderhoudsniveau, type woning, grootte, oppervlakte en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Loppersum. In dit document check je de geregistreerde woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Ook gebruik je dit voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij zelf een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). In dit document vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1731% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Loppersum. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €279.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt bepaald met behulp van beschikbare data. Ze onderzoeken zaken zoals: ligging, grondoppervlakte van het perceel, bouwjaar en 1 of meer vergelijkbare woningen in de wijk. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Vanaf het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je inzien via de online omgeving van de gemeente (www.loppersum.nl). In het taxatierapport beschrijven ze actuele gegeven als: kadastrale gegevens, bouwjaar, grootte van het pand, type object, adresgegevens, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopgegevens van soortgelijke woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Loppersum?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een termijn van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en analyseer of de getoonde huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je denkt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar aantekenen. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Let op: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Loppersum heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

 • WOZ bezwaar Middelstum
 • WOZ bezwaar Huizinge
 • WOZ bezwaar Westerwijtwerd
 • WOZ bezwaar Toornwerd
 • WOZ bezwaar Zijldijk
 • WOZ bezwaar Oosterwijtwerd
 • WOZ bezwaar Leermens
 • WOZ bezwaar Eenum
 • WOZ bezwaar Zeerijp
 • WOZ bezwaar t Zandt
 • WOZ bezwaar Wirdum
 • WOZ bezwaar Garrelsweer
 • WOZ bezwaar Stedum
 • WOZ bezwaar Westeremden
 • WOZ bezwaar Garsthuizen
 • WOZ bezwaar Startenhuizen
 • Plaats een reactie