WOZ bezwaar Garrelsweer

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je in januari, februari of maart de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een geschatte marktprijs van een woning. Door gebruik te maken van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Garrelsweer? Op deze website kan je aan de slag met handige info over welke opties je hebt.

 • De gemeente Loppersum raamt ieder jaar de verwachte waarde van elk huis.
 • Middels deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is essentieel om dit te checken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Garrelsweer 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de tabel hieronder vind je een overview van de hedendaagse woonlasten in Garrelsweer van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform bekijk je ook informatie over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9918
Netnummer0596 (+31596)
Gemiddelde WOZ-waarde€162.000
OZB-tarief woningen0,1731%
Gemiddeld betaalde OZB€279
Rioolheffing€346
Afvalstoffenheffing€241
Totale woonlasten€866
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Garrelsweer.

Berekening: je woont in een koophuis in de gemeente Loppersum. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €286.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €286.000 x 0,1731% = €495.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Garrelsweer? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het stappenplan hieronder maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Garrelsweer aangevlogen dient te worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het eenvoudige taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Garrelsweer. Vermoedelijk heb je hier DigiD voor nodig. Dit verslag draagt bij aan de berekening van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Check marktwaarde

  Ga naar of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze woningen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Onder andere doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Indienen van het bezwaar

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een extra taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Dikwijls kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je bekijkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor iedereen in te zien. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt uitgelegd hoe de waarde tot stand komt. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In het schema hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€162.0004,5%
2019€155.0004,0%
2018€149.0002,8%
2017€145.0000,7%
2016€144.000-2,0%
2015€147.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Loppersum.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-garrelsweer-9918

Woningtaxatie in Garrelsweer

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Garrelsweer kan je nog sterker maken met een uitgebreid taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De investering van een WOZ-taxatierapport in Garrelsweer is ongeveer €235. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ aangepast? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, deze is maximaal €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Garrelsweer die je kunnen helpen aan een vakkundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Wirdum, t Zandt, Zeerijp, Eenum en Leermens.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk woonobject krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar zaken als: grootte, oppervlakte, ligging, onderhoudsniveau, bijgebouwen, bouwjaar en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Garrelsweer. In deze aanslag bekijk je de huidige woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Tevens is dit van toepassing op de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Heb jij een woning in bezit? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Je treft hierin onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1731% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Garrelsweer. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €279.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt bepaald a.d.h.v. modelmatige waardebepaling. Hiervoor gebruiken ze thema’s als: ligging, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de buurt. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor betrouwbare woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Wanneer je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je downloaden bij de gemeente (www.loppersum.nl). In dit PDF-bestand staan alle gebruikte onderdelen zoals; adresgegevens, bouwjaar, kadastrale gegevens, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, type object. In zo’n taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopcijfers van soortgelijke woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Garrelsweer?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een termijn van 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en bekijk of deze woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente, inclusief argumenten. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je veronderstelt dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de woningwaarde herziet. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Vergeet niet: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je goed nadenken. Geïnteresseerden letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Garrelsweer maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie