WOZ bezwaar Zijldijk

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je in het eerste kwartaal van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Middels deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de OZB beschikking maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Zijldijk? Op deze pagina bieden wij meer informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Loppersum begroot jaarlijks de verkoopprijs van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Je doet er goed aan om hier scherp op te zijn zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Zijldijk 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de tabel hieronder verstrekken we een samenvatting van de verschillende woonlasten in Zijldijk op basis van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal bekijk je ook informatie over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9987
Netnummer0596 (+31596)
Gemiddelde WOZ-waarde€162.000
OZB-tarief woningen0,1731%
Gemiddeld betaalde OZB€279
Rioolheffing€346
Afvalstoffenheffing€241
Totale woonlasten€866
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Zijldijk.

Voorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Loppersum. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €264.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €264.000 x 0,1731% = €457.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis waardescan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Zijldijk? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het praktisch stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Zijldijk precies in z’n werk gaat.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je doorgaans in januari of februari. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het zogenaamde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Zijldijk. Doorgaans kan dit alleen met DigiD. Deze verslaglegging ligt ten grondslag aan de geregistreerde woningwaarde.

 3. Evalueer woningwaarde

  Bekijk of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Ga na of deze woonobjecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze significant verschillen. Dat kan voorkomen doordat ze veel meer oppervlak hebben of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het maken van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een uitgevoerde woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Dikwijls bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket van de overheid. Hier kun je elke woning opzoeken. Je vindt daar direct ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het persoonlijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de onderstaande lijst kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€162.0004,5%
2019€155.0004,0%
2018€149.0002,8%
2017€145.0000,7%
2016€144.000-2,0%
2015€147.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Loppersum.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-zijldijk-9987

Woningtaxatie in Zijldijk

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Zijldijk kan je het beste ondersteunen met een vakkundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je verzoek wordt goedgekeurd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Zijldijk ligt zo rond de €195. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs in de regio vinden
In de bijgaande tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Zijldijk die je mogelijk kunnen helpen met een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Oldenzijl, Oosternieland, Oudeschip, Roodeschool en Uithuizermeeden.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van je huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van zaken als: oppervlakte, ligging, onderhoudsniveau, bijgebouwen, bouwjaar, grootte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Zijldijk. In deze gemeentelijke beschikking staan de actuele woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je gebruikt ze ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Daar tref je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1731% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Zijldijk. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €279.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt opgesteld met behulp van kadastrale data. Er wordt ingezoomd op kenmerken zoals: ligging, oppervlakte van het perceel, bouwjaar en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de nabije omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de juiste woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je opvragen via de site van de gemeente (www.loppersum.nl). In het document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; kadastrale gegevens, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, type object, adresgegevens, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van verkoopgegevens van andere vergelijkbare woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Zijldijk?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een termijn van 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en vergelijk of de referentie huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je vermoedt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de gemeente de waarde bijstelt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Let op: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Zijldijk zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie