WOZ bezwaar Roodeschool

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde allerlei belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar ook het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Roodeschool? Hier vertellen we je precies wat je moet doen.

 • De gemeente Het Hogeland raamt ieder jaar de marktwaarde van een huis.
 • Op basis van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is verstandig om dit goed in de gaten te houden zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar aantekenen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Roodeschool 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de tabel hieronder bekijk je een overview van de gemiddelde woonlasten in Roodeschool (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op dit platform vind je ook meer informatie over WOZ-waarde uitrekenen.

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9983
Netnummer0595 (+31595)
Gemiddelde WOZ-waarde€175.000
OZB-tarief woningen0,1714%
Gemiddeld betaalde OZB€298
Rioolheffing€259
Afvalstoffenheffing€271
Totale woonlasten€829
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Roodeschool.

Berekening: je woont in een koophuis in de gemeente Het Hogeland. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €260.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €260.000 x 0,1714% = €446.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Roodeschool? Je kunt een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het 5-stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Roodeschool nu precies werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of open wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het zogenaamde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Roodeschool. Meestal moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze verslaglegging dient als onderbouwing van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Beoordeling woningwaarde

  Controleer of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Beoordeel of deze woonhuizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Onder andere doordat ze veel meer oppervlak hebben of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Bezwaar maken

  Het maken van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Kom met overtuigend bewijs zoals een alternatieve taxatie. Voor het gemak kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Vaak kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het oneens? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Op deze site is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je treft hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt meer precies omschreven hoe de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In het onderstaande overzicht vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€175.0006,1%
2019€165.000
2018
2017
2016
2015
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Het Hogeland.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-roodeschool-9983

Woningtaxatie in Roodeschool

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Roodeschool kan je extra kracht bijzetten met een taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Roodeschool ligt om en nabij de €220. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaat de waarde omlaag? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Lokale taxateurs vergelijken
In de onderstaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Roodeschool die jou kunnen voorzien van een vakkundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Uithuizermeeden, Uithuizen, Eemshaven, Hornhuizen en Kloosterburen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woningeigenaar krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door aspecten als: ligging, bouwjaar, bijgebouwen, onderhoudsniveau, type woning, grootte en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Roodeschool. In die rapportage staan de ingeschatte woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Ook gebruik je dit voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Heb jij een woning in bezit? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (rond februari). In deze aanslag staat als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1714% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Roodeschool. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €298.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt bepaald met behulp van openbare data. Hiervoor gebruiken ze onderdelen zoals: de ligging van de woning, oppervlakte van het perceel, type woning en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de buurt. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van erkende woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Zodra je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je inzien via het online loket van de gemeente (www.hethogeland.nl). In dit PDF-bestand staan belangrijke gegevens zoals: type object, bijgebouwen, adresgegevens, kadastrale gegevens, bouwjaar, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag vind je daarbij ook koopsommen van vergelijkbare huizen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Roodeschool?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en onderzoek of de vergelijkbare huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente, inclusief argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je vermoedt dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Let goed op: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Roodeschool kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie