WOZ-waarde Provincie Groningen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de waarde van jouw huis. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de verplichte OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Provincie Groningen? Op deze pagina bieden wij meer informatie over de regelgeving.

  • De Provincie Groningen komt elk jaar met een indicatie van de marktprijs van een gebouw.
  • A.d.h.v. de huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
  • Het is dus slim om dit te checken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
  • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
  • Als je meent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
  • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

 

Actuele WOZ-waarde inzien

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket. Op dit platform zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je bekijkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het persoonlijke taxatieverslag vind je meer details over hoe de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de onderstaande tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de laatste 6 jaar.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Start gratis WOZ-bezwaar

Bekijk de mogelijkheden in o.a. Zuidplas, Oss, Stadskanaal, Midden-Groningen, Veendam, Pekela, Oldambt, Westerwolde, Groningen, Westerkwartier, Appingedam, Loppersum, Delfzijl en Het Hogeland.

Woningtaxatie in Provincie Groningen

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Provincie Groningen komt nog beter over met een uitgebreid taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Provincie Groningen bedraagt circa €215. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Soms heb je recht op een vergoeding (dit ligt maximaal op €242).