WOZ bezwaar Coevorden

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen rond januari, februari en maart de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Aan de hand van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de standaard OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de woningwaarde te hoog en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Coevorden? Op wozwaardespecialist.nl lees je praktische info over welke opties je hebt.

 • De gemeente Coevorden komt elk jaar met een indicatie van de verwachte waarde van elk huis.
 • Middels deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Je doet er goed aan om dit goed in de gaten te houden zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de WOZ te hoog is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Coevorden 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de tabel hieronder verstrekken we een indicatie van de actuele woonlasten in Coevorden van een meerpersoonshuishouden. Eveneens kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde berekenen.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7741
Netnummer0524 (+31524)
Gemiddelde WOZ-waarde€211.000
OZB-tarief woningen0,1797%
Gemiddeld betaalde OZB€378
Rioolheffing€197
Afvalstoffenheffing€288
Totale woonlasten€862
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Coevorden.

Voorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Coevorden. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €266.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €266.000 x 0,1797% = €478.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis WOZ-check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Coevorden? Je kunt dan bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Coevorden werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het beknopte taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Coevorden. Let op: vaak moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit stuk draagt bij aan de berekening van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Analyseer marktwaarde

  Ga naar of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met referentiewoningen. Evalueer of deze woonhuizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Een reden kan zijn dat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het maken van het bezwaar moet je binnen 6 weken doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een uitgevoerde woningtaxatie. Voor het gemak adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Vaak kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om te reageren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze bekijk je eenvoudig via het officiële WOZ-waardeloket. Op die website vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je ziet hier ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het gemeentelijke taxatieverslag staat hoe de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de onderstaande lijst vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€211.0007,1%
2019€197.0002,6%
2018€192.0001,6%
2017€189.0002,2%
2016€185.000-1,1%
2015€187.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Coevorden.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-coevorden-7741

Woningtaxatie in Coevorden

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Coevorden kan je nog sterker maken met een taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om gelijk te krijgen. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Coevorden ligt zo rond de €250. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Soms heb je recht op een vergoeding, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Lokale taxateurs vergelijken
In de bijgaande tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Coevorden die je kunnen helpen aan een taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Ommen, Dalfsen, Twenterand, Tubbergen en Wierden.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van je woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van zaken als: onderhoudsniveau, bijgebouwen, grootte, ligging, oppervlakte, type woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Coevorden. In deze documenten staan de vastgestelde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Als laatste gebruik je dit ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wie betaalt de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij een woning in bezit? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). In deze aanslag staat als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1797% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Coevorden. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €378.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt gecalculeerd d.m.v. beschikbare gegevens. Er wordt ingezoomd op onderdelen als: plek van de woning, de oppervlakte, type woning en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de wijk. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de juiste woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Indien je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je downloaden via de online omgeving van de gemeente (www.coevorden.nl). In dit document staan alle gebruikte onderdelen zoals; bouwjaar, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, bijgebouwen, type object, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopprijzen van soortgelijke woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Coevorden?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en ga na of de referentiewoningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je denkt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je bezwaar aantekenen. Dit kan ervoor zorgen dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Vergeet niet: ga je jouw woning verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Geïnteresseerden checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Coevorden kan de verkoopkansen verkleinen.

 • WOZ bezwaar Geesbrug
 • WOZ bezwaar Nieuwlande
 • WOZ bezwaar Holsloot
 • WOZ bezwaar Noord-Sleen
 • WOZ bezwaar t Haantje
 • WOZ bezwaar Schoonoord
 • WOZ bezwaar De Kiel
 • WOZ bezwaar Zweeloo
 • WOZ bezwaar Wezup
 • WOZ bezwaar Wezuperbrug
 • WOZ bezwaar Aalden
 • WOZ bezwaar Meppen
 • WOZ bezwaar Benneveld
 • WOZ bezwaar Oosterhesselen
 • WOZ bezwaar Gees
 • WOZ bezwaar Zwinderen
 • WOZ bezwaar Sleen
 • WOZ bezwaar Diphoorn
 • WOZ bezwaar Erm
 • WOZ bezwaar Dalen
 • WOZ bezwaar Dalerpeel
 • WOZ bezwaar Wachtum
 • WOZ bezwaar Dalerveen
 • WOZ bezwaar Stieltjeskanaal
 • Plaats een reactie