WOZ-waarde Provincie Drenthe

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je aan het begin van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. WOZ houdt in: een verwachte marktwaarde van een woning. A.d.h.v. de woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals het OZB tarief en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Provincie Drenthe? Op wozwaardespecialist.nl praten we je bij over de regelgeving.

  • De Provincie Drenthe begroot jaarlijks de marktwaarde van een object.
  • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
  • Het is verstandig om dit goed in de gaten te houden zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
  • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
  • Als je vermoedt de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar aantekenen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
  • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

 

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via https://www.wozwaardeloket.nl. Op die website vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je achterhaalt daar ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het taxatieverslag van de overheid is in te zien op basis waarvan deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de tabel hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen periode.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

Bekijk ook de mogelijkheden in Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, De Wolden, Ooststellingwerf, Westerveld, Noordenveld, Assen, Midden-Drenthe, Aa en Hunze, Tynaarlo en Borger-Odoorn.

 

Woningtaxatie in Provincie Drenthe

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Provincie Drenthe kan je het beste ondersteunen met een vakkundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een zeer effectief bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Provincie Drenthe ligt rond de €275. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, echter tot maximaal €242.